• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. K.

16.02.2021

18:00

OVO NE SME DA PROĐE! VLASNICI LJUBIMACA PRED NAJUŽASNIJOM ODLUKOM! Moraju da izbace jednog na ulicu ili DA GA USPAVAJU!

Vesti

OVO NE SME DA PROĐE! VLASNICI LJUBIMACA PRED NAJUŽASNIJOM ODLUKOM! Moraju da izbace jednog na ulicu ili DA GA USPAVAJU!

Podeli vest

Skupština grada Požarevca donela je odluku o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji grada. Vlasnici ljubimaca koji žive u zgradama, u stanu će moći da drže najviše jednog kućnog ljubimca i podmladak do tri meseca starosti

Ovaj predlog izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama, a najglasniji su bili vlasnici kućnih ljubimaca. 

Kako nezvanično saznajemo, odluka da u stanu vlasnici mogu da drže najviše jednog kućnog ljubimca, i podmladak do tri meseca starosti doneta je nakon žalbi građana koji nisu ljubitelji životinja. 

Udruženje za zaštitu životinja i životne sredine "Požarevačke šapice", uložilo Prigovor na predlog Odluke o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji grada Požarevca.

Foto: Pixabay

Skupština grada Požarevca donela je odluku o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji grada

 

Kako "Požarevačke šapice" navode Skupština Grada Požarevca i pored brojnih prigovora i negodovanja javnosti Požarevca i i brojnih udruženja iz cele Srbije, usvojila protivzakonitu i protivustavnu Odluku o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji Grada.

- Broj ljubimaca se ne može ograničavati ni gradskim zonama ni kvadraturom dvorišta i stana. Važno je u kakvim se uslovima ljubimci drže, a ne koliko će ljubimaca porodica imati ("Sl. glasnik RS", br. 41/09). Hoćemo li,ukoliko se donese ova protivzakonita Odluka, višak ljubimaca izbacivati na ulicu? Gde ovo vodi? - napisali su na svojoj Fejsbuk grupi. 

 

 

Kako Informer.rs nezvanično saznaje, vlasnici koji imaju više od jednog kućnog ljubimca biće primorani da odaberu kojeg žele da zadrže. 

Dva scenarija

Naš izvor navodi da slede dva scenarija. Prvi je da kućnog ljubimca koji je "višak" izbace na ulicu nakon čega će se javiti problem - veliki broj lutalica. 

Foto: Pixabay

Da li će vlasnici koji imaju više od jednog kućnog ljubimca biti primorani da biraju jednog?

Drugi nemilosrdni scenario je da vlasnici svog kućnog ljubimca koji je "višak" uspavaju i skrate mu muke. 

- Da li zaista mislite da bih izbacila ili uspavala svog drugog psa? Pa oni su članovi naše porodice. Nema šanse, borićemo se - izjavila je jedna vlasnica. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Setac

pre 3 godine

Cekajte ispade sad da svi imaju po stanovima po dva i vise pasa...? Na sta stvarno lici neka zgrada ili ulaz sa 20 stanova i 40- 50 pasa i isto toliko macaka...? Besmisleno a i jadne zivotinje. Da se razumemo - ja volim zivotinje i imam 2 psa u velikom dvoristu o kojima se vodi racuna( vakcinisani,lepo hranjeni,okruzeni paznjom i ljubavlju).Zivim u gradu da pojasnim. Dovoljan je jedan kucni ljubimac za STAN ,ostalo je neuslovno. A predlog resenja za trenutnu situaciju: ko ima u ovom trenutku vise od jednog psa u stanu ,moze da zadrzi do njihovog prirodnog kraja. Ali od sada pa na dalje da se ne nabavljaju po dva i vise ljubimaca. Eto. I bez zloupotreba gospodo .

Goca

pre 3 godine

Тако је, треба заправо увести обавезу држања кућних љубимаца. Сви да имају на једног члана домаћинства по једног љубимца, минимум.

Makii C

pre 3 godine

Možda bi bilo prihvatljivo da se donese takav zakon koji bi važio od dana donošenja za buduće vlasnike. Znači, oni koji tek planiraju da udome kućnog ljubimca, treba da imaju na umu da u stanu mogu da drže samo jednog kućnog ljubimca. Uspavljivanje, puštanje na ulicu ... nema šanse! Ljubimci su članovi porodice. Za vreme rata nismo išli u sklonište jer smo znali da ne može i kuca Boni.

Dule

pre 3 godine

Одлука је потпуно у реду, станови у зградама за колективно становање нису зоолошки вртови. Треба само одредити разуман прелазни период 6-12 месеци током кога ће власници који поседују више од једне домаће животиње моћи да се прилагоде новим одредбама.

Veronikalake

pre 3 godine

Boze me oprosti, to je skoro kao da ti neko kaze da izbacis dete baku, roditelja. To je uobicajeno kod diktatura, nacista, i slicno. Ako zivotinje nikom nista ne rade, ne moze niko da trazi da ih se izbaci. Moj stan, moja drzava, knezevina, kako god. Moj suvereni prostor.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set