• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

10.07.2021

14:38

Bor i Kikinda prave zajedničku turističku priču! Foto

Grad Kikinda

Vesti

Bor i Kikinda prave zajedničku turističku priču! Foto

Podeli vest

Saradnja Bora i Kikinde biće uspostavljena na polju turizma, a sagledavanjem interesantnih destinacija, dva grada napraviće zajedničku turističku priču

 

Nakon prve posete početkom juna v.d.Turističke oganizacije Bora Bobane Gamić Kikindi, 7. i 8. jula usledila je uzvratna, prilikom koje je  v.d. Turističke organizacije Kikinda, Jasmina Milankov, ponela pozitivne utiske.

- Bor ima prelepu priridu i razlog da se ponosi, domaćini su bili sjajni i utisci su zaista pozitivni. Nadam se da će Kikinđani rado doći ovde i upoznati ovaj deo Srbije. Jedva čekamo da napravimo turističku ponudu za njih i da što više ljudi sa severa Banata upozna Bor. Volela bih da se naša saradnja proširi i da se uspostavi i u drugim oblastima, poput sporta i kulture - rekla je Milankov.

Foto: Grad Kikinda

Domaćini su gostima predstavili turističke potencijale Bora, kada su dogovorene zajedničke aktivnosti između dva grada u budućnosti.

- Imamo veliku želju da proširimo našu turističku ponusu i pre svega razvijemo turizam kao pivrednu granu i da naše prirodne lepote prezentujemo Vojvođanima. Želja nam je da napravimo jednu zajedničku celinu različitih turističkih ponuda Kikinde i Bora - izjavio je Danijel Aleksić, član Gradskog veća Grada Bora.

Kikinđani su prilikom posete obišli Zlotsku  pećinu i vidikovac Lazarevog kanjona, Borsko jezero, Brestovačku banju i planinu Borski stol, kao najvažnije turističke lokalitete domaćina.

Podsetimo, TO Kikinde zvanično je počela sa radom krajem aprila, iako turizam na severu Banta ima decenijski dugu tradiciju. Jedna od prvih aktivnosti novoosnovane organizacije pod sloganom "Grad dobrih ljudi" bila je uspostavljanje saradnje sa drugim mestima u Srbiji, od kojih je Bor bio na prvom mestu.

Foto: Grad Kikinda

Nadaleko poznata po manifestacionom, sportskom i kulturnom turizmu, kao grad sova, mamuta, ludaja, Suvače - jedinog u Srbiji sačuvanog  mlina na konjski pogon, Internacionalnog simpozijuma skulpture velikog formata u terakoti i Muzeja "Terra", Kikinda i te kako ima čime da se diči, a svoju turističku ponudu je početkom juna prezentovala  gostima iz Bora.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set