• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

14.07.2021

14:32

VRUĆINE ZAPALILE BANAT, ALI STVARNO! Stotine vatrogasaca borilo se s 4 požara

V. N.

Vesti

VRUĆINE ZAPALILE BANAT, ALI STVARNO! Stotine vatrogasaca borilo se s 4 požara

Podeli vest

Čak četiri požara izbila su tokom jučerašnjeg dana u popodnevnim satima na teritoriji Severnobanatskog okruga, od koji su tri registrovana u Kikindi, a vatra se razbuktala i na desnoj obali reke Tise, u opštini Ada, rečeno je za Informer u Policijskoj upravi Kikinda

Više stotina vatrogasaca bilo je angažovano u gašenju vatrene stihije u Severnobanatskom okrugu, a lokalizacija je završena nakon više od pet sati angažovanja Vatrogasno-spasilačkih jedinica, kojima su u pomoć pritekli građani.

- U četiri požara na teritoriji SBO nije bilo ljudskih žrtava i svi su uspešno lokalizovani, jedan u Adi i tri u Kikindi - kažu u PU Kikinda.

Foto: V. N.

O okolnostima izbijanja požara, policija spovodi kriminalističko istaživanje. Naročito tokom letnjih meseci,  na snazi je apel građanima, pogotovo poljoprivrednicima, da ne pale vatru na otvorenom prostoru, što je strogo zakonom zabranjenom.

Foto: V. N.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana, najpre su izbila dva velika požara u kikindskim atarima istovremeno, u blizini Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK)  i Železničke stanice, a vatra koja je buknula oko 12 časova formirala je crni, gusti dim koji se nadvio nad Kikindom i širio miris paljevine i gareži. Vatrenu stihiju lokalizove su ekipe Vatrogasno-spasilačke jedinice kojima su pomagali radnici NIS-a i MSK.

Kod požara u blizini Železničke stanice pretpostavljamo da su goreli stari pragovi, drvene podloge za šine koji su izvađeni prilikom remonta dela pruge prema Metanolsko-sirćetnom kompleksu i oni su uskladišteni. To je suvo drvo koje lako gori. Vatra se sa zapaljene trske prenela na njih-rekli su pojedini radnici na Železničkoj stanici.

Foto: V. N.

Nedugo nakon toga, vatrena stihija razbuktala se u delu atara između Kikinde i Bašaida. Vatra koja je izbila u ataru kod MSK niije bila ni malo bezazlena, s obzirom da je u pitanju proizvođač hemijskih proizvoda najvišeg kvaliteta, metanola i sirćetne kiseline, koje isporučuje kupcima širom sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set