• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

22.09.2021

12:23

DAN SLAVE U TOPOLI! Ovako je  Mala Gospojina proslavljena u Karđorđevom gradu/FOTO/

Toppress

Vesti

DAN SLAVE U TOPOLI! Ovako je Mala Gospojina proslavljena u Karđorđevom gradu/FOTO/

Podeli vest

Ceremonija obeležavanja dana opštine Topola i opštinske slave rođenje Presvete Bogorodice – Mala Gospojina, otpočela je u crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Karađorđevom gradu, liturgijom koju je služio episkop Šumadijski gospodin Jovan sa sveštenstvom Oplenačkog namesništva

Posle liturgije usledila je litija ulicama Topole sve do zgrade opštine gde su čelnici lokalne samouprave prerezali slavski kolač.

Nakon toga litija je nastavila do zgrade pošte gde se nalazi spomenik posvećen junacima iz ratova od 1912-1918. godine.

Foto: Toppress

 

Povodom obeležavanja dana opštine Topola u zgradi bioskopa održana je i svečana sednica gde se pred brojnim gostima predsednik opštine Topola Igor Petrović osvrnuo na prethodnu godinu ali i planove za sledeću.

Foto: Toppress

 

Kao što je običaj, u Topoli su uručene povelje i zahvalnice najzaslužnijim građanima koji su svojim radom i zalaganjem doprineli razvoju opštine Topola. Povelje i zahvalnice građanima su uručili predsednik opštine Igor Petrović i predsednik Skupštine Vladimir Radojković.

Foto: Toppress

 

Povelju „Rođenja Presvete Bogorodice“ za izuzetne rezultate i doprinos razvoju opštine Topola dobili su: Kočović Zoran – načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Rakonjac Milutin – kriminalistički inspektor iz Topole, Kompanija „KOMPAS TP EKSPORT-IMPORT DOO“ Topola i Budimir Nikola – učenik Srednje škole „Kralj Petar I” Topola.

Foto: Toppress

 

Dobitnici Zahvalnice za pomoć u razvoju opštine Topola su: Radosavljević Aleksandar- načelnik odseka za lovstvo u Upravi za šume Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva iz Beograda, Dr sc. Blagojević Ž. Miroslav iz Krćevca, Nedeljković Milan – nastavnik fizike iz Topole, Dr Jasmina Avramović Karić iz Lipovca, Marković Gorica – medicinska sestra iz Ovsišta, Jokić Milan – poljoprivrednik iz Ovsišta i Dr Ljiljana Milićević Đukanović iz Donje Šatornje.

Foto: Toppress

 

U ime nagrađenih prisutnima se obratio Budimir Nikola, učenik Srednje škole iz Topole. Svečanosti obeležavanja Dana opštine Topola prisustvovali su brojni ugledni građani, političari i gosti.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set