• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA/telegraf

04.12.2021

16:39

Milomir je pre 74 godine otišao bosonog iz Srbije: Nikada se nije vratio u svoje selo, ali SVAKE GODINE UČINI JEDNU NEVEROVATNU STVAR

rina

Vesti

Milomir je pre 74 godine otišao bosonog iz Srbije: Nikada se nije vratio u svoje selo, ali SVAKE GODINE UČINI JEDNU NEVEROVATNU STVAR

Podeli vest

Srbi koji odu u tuđinu, retko zaboravljaju svoj rodni kraj, a većina njih uz svoj je narod sad kad je najteže. Milomir Glavčić, Kanađanin srpskog porekla, koji od odlaska u Kanadu 1947. godine nije dolazio, svake godine šalje novčanu pomoć svojim rođacima i svom rodnom mestu.

Prošle godine, stariji i po porodičnom stablu Milomirovi bliži rođaci dobili su po 5.000 evra, mlađi po 4.000, a deca po 2.500 evra.

- Znate kako, u Srbiji je svaka pomoć dobrodošla. Milomir nam svake godine, u periodu od septembra do Božića pošalje neku pomoć. On zna kako je u Srbiji i kaže da mu je veliko zadovoljstvo što može da nam pomogne. Ima još bogatih ljudi ovde, neki možda imaju i više novca od Milomira, ali su takvi da bi nam pre tražili nego dali - priča za Telegraf.rs  njegov sestrić Radoje Glavčić.

Kako ponosno nabraja, Milomir je još štošta pomogao Srbiji, ne samo njima.

- Samo u poslednjih desetak godina, gradu Kraljevu poklonio je više od dva miliona evra za izgradnju novog mosta na Ibru, dao je 250.000 evra za skener, magnetnu rezonancu i sanitetska vozila. Pomogao je da se izgradi dečji vrtić, a redovno pomaže i Srpskoj pravoslavnoj crkvi - ističe sestrić Radoje.

Glavčić je rođen je u zaseoku Pope, podno Kopaonika. Ostao je rano bez roditelja, pa je kao siroče sreću potražio u Beogradu, gde ga je dočekao rat. Kako je i sam jednom rekao, kao dete je uvek bio "više gladan nego sit". Otkako je otišao iz Srbije, pred kraj Drugog svetskog rata, nikada se nije vratio, ali se i dalje seća svog kraja.

Glavčićevi prijatelji i zastupnici imaju pouzdane podatke da je veliki kanadski biznismen i dobrotvor, poreklom iz potkopaoničkog kraja, Kraljevu, Raški, Jošaničkoj Banji i selu Pope, do sada, u vidu raznih donacija za infrastrukturne objekte, opremu, humanitarne i mnoge druge akcije, poklonio više od osam miliona evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr Pera

pre 2 godine

trebalo je ziveti u Srbiji i boriti se za nju .. deliti dobro i zlo ..

Milena

pre 2 godine

Razumem prijatelju sto se nisi nikad vratio.Ti si na vreme procitao titoiste koji su stigli u Srbiju i uz pomoc Rusa (nase lazne brace) okupirali jadnu nasu Srbijicu i pobili preostalih 500 000 rodoljuba,intelektualaca i vrednih i postenih Srbijanaca.Tako je zauvek nestala Srbija.Moj deda nije bio vase srece.Tako smo mi ostali da delimo samo zlo jer titoisti i njihov cirkuzant JBT su cisto zlo-okupirali su nam zemlju pobili sve sto je vredelo u njoj,mrzeli nas i zaduzili i sve unistili.Nasa deca su svuda po svetu.Uspesni i pametni ali sve je to velika tuga i nepravda.

Stefa

pre 2 godine

Svaka mu čast. Moj naklon do poda. Da ga Bog poživi 150 godina. Zaslužio je.

sara

pre 2 godine

Ovakav čovek se ne rađa, samo da su pare otišle u prave ruke, a njemu neka večnost bude raj Božiji!!!.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set