• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

30.10.2018

22:25

(FOTO/VIDEO) NOVO PUTINOVO LETEĆE ČUDO ZAPALILO INTERNET: Rusi prave helikopter BRŽI OD AVIONA!

Vesti

(FOTO/VIDEO) NOVO PUTINOVO LETEĆE ČUDO ZAPALILO INTERNET: Rusi prave helikopter BRŽI OD AVIONA!

Podeli vest

Na internetu se pojavila prva fotografija ruskog borbenog helikoptera koji će moći da razvije brzinu do 700 kilometara na čas, što je više nego dva puta veća brzina od one koju razvijaju najsavremeniji helikopteri

Ako bi ovaj projekat bio realizovan, to bi bio najbrži helikopter na svetu, a ruski mediji komentarišu i da bi to bila „revolucija u proizvodnji helikoptera".

Naziv novog modela za sada nije poznat, ali se zna da na njemu radi moskovski konstruktorski biro „Kamov", koji ulazi u sastav holdinga "Helikopteri Rusije".

Fotografije novog borbenog helikoptera izazvale su veliko interesovanje ne samo u Rusiji, nego i u inostranstvu. Ne zna se gde su one snimljene, niti dokle se stiglo sa razvojem tog helikoptera, ali je vest o novom „Putinovom čudu" zapalila internet. 

Na fotografijama se može videti koaksijalni rotor, tipičan za biro „Kamov". Kako se navodi, helikopter će imati krila i stajni trap koji se uvlači prilikom uzletanja, nove motore, odeljke za oružje, a posada će sedeti kao u helikopteru K-52 „Aligator" - dva pilota jedan pored drugog.

Očekuje se da će nove tehnologije obezbediti veću brzinu i domet i bolju efikasnost potrošnje goriva, a da će nova letelica biti opremljena infracrvenim sistemima za ometanje neprijateljske avijacione tehnike.

ZATO NAM OTIMAJU I JUG SRBIJE: Medveđa leži na ZLATU, BAKRU, rezerve su NEVEROVATNIH 547 MILIONA TONA!

Mediji prenose da konstruktori rade na poboljšavanju brzine i aerodinamičkih karakteristika helikoptera.

- Brzina je za borbene helikoptere najvažnija - to je vreme za koje on može da pruži podršku, na primer, našim desantnim jedinicama koje su upale u zasedu; to je vreme za koje može da izvrši napad; to je vreme u kojem se nalazi pod vatrom dok preleće opasnu teritoriju. Ukratko rečeno, brzina je za borbeni helikopter veoma važna stvar - rekao je za Sputnjik ekspert za avijaciju Dmitrij Drozdenko.

Trebalo bi podsetiti da je još krajem prošle godine direktor ruskog Konstruktorskog biroa za razvoj „Kamov" potvrdio Sputnjiku da ta kompanija razvija prvi hibridni helikopter na svetu. On je nazvan Ka-90, a govorilo se da će imati hibridni dizajn, da će poletati i sletati kao helikopter, da će leteti kao avion i da će razvijati maksimalnu brzinu od 800 kilometara na sat.

Koncept Ka-90 (ranije poznat kao Ka-100) prvi put je predstavljen na međunarodnom salonu „Heli Rusija" 2008. godine u Moskvi. Glavni dizajner „Kamova" Sergej Mihejev izjavio je 2008. da je projekat Ka-90, koji je prvobitno proučavan još 1985. godine, ali je prekinut uoči raspada Sovjetskog saveza, ponovo stavljen na razmatranje.

(VIDEO) ŠIPTARI KUPUJU 100 TENKOVA, 300 TRANSPORTERA, HILJADE PROTIVOKLOPNIH SISTEMA... Spremili 300 miliona za Vojsku Kosova!

Inače, Rusija već neko vreme radi na stvaranju superbrzog helikoptera. U februaru ove godine tadašnji zamenik ministra odbrane, a sadašnji vicepremijer Jurij Borisov je rekao da ruska armija očekuje da dobije helikopter koji može da razvije brzinu do 400 kilometara na sat. 

 

 

On je precizirao da je industrija spremna da ga proizvede u periodu od najmanje pet do sedam godina.

Maksimalna brzina savremenih helikoptera, konkretno jurišnog helikoptera tipa Mi-28N „Noćni lovac", iznosi 300 kilometara na čas.

I CIA JE UKAPIRALA, CRNA GORA JE SRPSKA, najviše njenih stanovnika govori srpski!

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da će najnovije oružje koje u okviru državnog programa treba da uđe u naoružanje Oružanih snaga Rusije nadmašiti strane pandane. Šef ruske države naglasio je da je sada potrebno razmišljati o stvaranju novih vrsta oružja.

Prema Putinovim rečima, ruski vojni program je planiran do 2027. godine, a njegova primena će početi u bliskoj budućnosti.

Ovo je američki model superbrzog helikoptera!!!

Pogledajte i 10 najboljih helikoptera na svetu!!!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 5 godina

SRBIJA MORA MAKNUTI VUCICIA I RATOM OTICI CE I JUG SRBIJE GDE SU ZALIHE OGROMNE PRODAT CE REZERVE SIROVINA I SRBIJA JE GOTOVA.DOSAD JE SRBIJA MOGLA OD RESURSA IZDOVJITI 30 MILAJRDI ZA ORUZJE OD EMIGRACIJE DOBIRTI I 1O U OVIH 10 GODINA IMATI 2000 TENKOVA KAO ARMATA I 2000 OKLOPNIH KOLA ZAATICENIH OKLOPM TEKUCIM I AREAN M SISTEMIMA

Jimmy le Santo

pre 5 godina

Niko ne voli Putina vise bego urednik informera svaka cast koja ljubav.

Sale

pre 5 godina

Ja sam tu ideju imao kao student i pričao mom profesoru koji je radio za Vojsku. Naime, da se u rep helikoptera ugradi klasični turbomlazni motor koji bi ga pokretao pri horizontalnom kretanju a propeler samo da služi za manevrisanje, da se podigne na određenu visinu i tad se aktivira avionski turbomlazni motor i da ide sa tim podzvučnim brzinama, do 900 km/h, dakle, da ima dva motora, jedan klasični za elisu i jedan avionski.

srbenda iz backe topole

pre 5 godina

Na cega je spao blic .. i cije vesti prenosi ..piii~!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija