• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik

25.11.2018

23:14

UKRAJINA PROGLASILA RATNO STANJE: Savet za nacionalnu bezbednost UVODI KIJEV U RAT S RUSIJOM!

Vesti

UKRAJINA PROGLASILA RATNO STANJE: Savet za nacionalnu bezbednost UVODI KIJEV U RAT S RUSIJOM!

Podeli vest

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine doneo je odluku da uvede ratno stanje na teritoriji te zemlje u trajanju od 60 dana. Odluku o tome treba da potvrdi Vrhovna rada Ukrajine.

Na sednici Saveta predlog o uvođenju ratnog stanja podržao je predsednik Ukrajine Petro Porošenko.

On je ranije večeras izjavio da u slučaju uvođenja ratnog stanja u toj zemlji Kijev neće izvoditi ofanzivne operacije.

Prema njegovim rečima, proglašenje ratnog stanja neće uticati na situaciju u Donbasu, kao ni na odnos Ukrajine s međunarodnim partnerima.

Porošenko je dodao da proglašenje ratnog stanja ne podrazumeva ograničenja prava i sloboda građana.

Prema njegovim rečima, uvođenje ratnog stanja u zemlji ne znači da Kijev odustaje od političko-diplomatskog rešavanja krize. Ukrajina će, kako je rekao, ispunjavati odredbe Minskog sporazuma i sve druge međunarodne obaveze.

Vrhovna rada Ukrajine razmatraće predlog o Sednice za nacionalnu bezbednost o uvođenju ratnog stanja sutra od 17 sati po moskovskom, odnosno od tri po našem vremenu.

Prethodno je ruski FSB saopštio da su Ukrajinski brodovi „Berdjansk“ „Nikopolj“ i „Jani Kapu“, koji su nezakonito presekli granicu sa Rusijom, zadržani, kao i da je protiv njih upotrebljeno oružje.

Ističe se i da je trojci ranjenih ukrajinskih vojnika pružena sva neophodna medicinska pomoć, te da oni nisu životno ugroženi.

(VIDEO) RUSKA BEZBEDNOSNA SLUŽBA FSB: Pucali smo na ukrajinske brodove, RANJENI MORNARI VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI!

 

(VIDEO) SA RUSIJOM NEMA ŠALE: Posle neuspele provokacije, zaplenjena tri ukrajinska broda u Crnom moru!

 

 

UKRAJINA TEŠKOM ARTILJERIJOM NAPALA DONBAS! OČEKUJE SE ODGOVOR MOSKVE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlado

pre 5 godina

Nemojmo se zavaravati, ovo je sve isplanirano, počev od Kosova do Ukrajine. Ameri su naredili Ukrajini da stvori ratnu situaciju, da bi odvukli pažnju Rusije i sveta od dešavanja na Kosovu. Naša vojska i sve ostale službe treba da su pripremljene za upad Albanaca na sever Kosova.

Nikolica sabac

pre 5 godina

Pravo u centar!!!svaka cast !!!ne volim da trosim vreme na komentare al vlado ,svaka ti dala!!!!

leonida

pre 5 godina

Ukrajina kao Priština, nahuškana zapadnim moćnicima, piša uz vetar a ishod rata je unapred poznat. Ne znam kome je ovaj unapred izgubljeni rat potreban i prolivena bratska krv, gde će se ceo zapani sve smejati i uživati u tuđoj nesreći. Ukrajino pamet u glavu jer ćete u tom ratu svi biti gubitnici !!!

deki

pre 5 godina

Bravo Ameriko. Uspela si da zavadis dva pravoslavna naroda. Blizi se i tebi kraj

Svetski policajac

pre 5 godina

Tramp da digne silu i to reši ko šta je rešio u S. Koreji i od onog Kima napravio anđela samo šta je digo mornaricu prema njemu! Neće biti mira na ovom svetu sve dok se i to krivoslavno zlo Rusija ne očisti sa lica zemlje ko šta se na vreme izbrisala prokleta Vizantija?

Mijalko Makaimović

pre 5 godina

Jesi li popio lekič jutros? Vizantiju je srušila koalicija katoličanstva i muhamedanstva,a kada su Turci dišli do Beća, bilo je kuku-lele. Ko vas je tada branio? Evangelistička i protestantska Evropa?

Vozd srpski

pre 5 godina

Prvo ce da pociste vavilonske jeretike u Ukrajini, pa ce onda da nastvee dalje, da se vi, krtolici, vratite u pravu veru od koje ste otpali 1054.godine!

NA TO

pre 5 godina

Milosrdni anđeo kasni i sada na Krimu i Istoku ukrajine ko i 91g šta je zakasnio u SLO i RH i BiH!

milan lala

pre 5 godina

Potrosenku je potrebno ratno stanje , jer on nema nikave chanse na izborima . Treba mu rat niskog intesiteta da drzi ratno stanje i da zbog "rata" nema izbora a on na vlasti . Bude li izbora i mira on ce u zatvor. Ako zapocnu pravi rat sa Rusijom u sta cisto sumnjam zavrsice svi kao azilanti kod svojih mntora. Jadan Ukrainski narod kakvu vlast ima .

Soko

pre 5 godina

Na čijoj strani je Ukrajina bila u II svetskom ratu? Protiv Rusije na strani Hitlera! istorija se ponavlja! Inscenirana situacija i Ukrajina sve više srlja u sopstvenu propast slepo slušajući i verujući SAD. Žao mi je naorda Ukrajine pod ludim vođstvom sopstvenih lidera!

predragm

pre 5 godina

Ukrajinci su oslobodili Beograd sa Rusima koji su usli kasnuje. Zasto objavljujete komentare ovkvih nepismenih ljudi koji mladim generacijama prenose lazi i pogresno ih uce istoriji.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija