• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Raša Tudej

02.01.2019

23:24

(VIDEO) PUTINOVE RAKETE NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vojska Rusije uskoro dobija oružje koje će je UČINITI NAJJAČOM NA SVETU!

Vesti

(VIDEO) PUTINOVE RAKETE NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vojska Rusije uskoro dobija oružje koje će je UČINITI NAJJAČOM NA SVETU!

Podeli vest

Očekuje se da će taktičke rakete Iskander-M u potpunosti zameniti stariji naoružanje tokom 2019. godine kojim još uvek upravljaju ruske kopnene snage, objavilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Očekuje se da će naoružanje taktičkih raketnih jedinica biti završeno 2019. godine, a svi oni će dobiti potpuno nove sisteme Iskander-M, piše "Raša Tudej". 

- U skladu sa državnim programom odbrane, proizvođač će obezbediti vojnoj oblasti brigadnu seriju bacača taktičkih raketa Iskander-M - navodi se u saopštenju.

Raketnu platformu Iskander koriste ruske kopnene trupe već nekoliko godina, zamenjujući starije Točka-U taktičke raketne sisteme. Iskander-M je u stanju da izvodi precizne udare u dometu od 500 kilometara.

Svaka platforma za lansiranje opremljena je sa dva projektila - za razliku od Točka-U, koji ima samo jedan - koji uveliko pojačava vatrenu moć modernog kompleksa.

Dok rakete Iskander-M sistema mogu biti prepune raznih tipova konvencionalnih bojevih glava, one takođe mogu nositi i taktičke nuklearne bombe.

 

(VIDEO) MIROSLAV LAZANSKI O NOVOM PUTINOVOM ORUŽJU: Evo zašto je baš sad lansirao "AVANGARD" RAKETU OD KOJE NEMA ODBRANE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar Golemi

pre 5 godina

Eh da je politički i ekonomski moguće pa da se u Republici Srpskoj i Srbiji instalira po neka baterija ovijeh raketa.....

Branko

pre 5 godina

" Auuuu, pa nemojte stalno da objavljujete te stvari ovaj portal prate i ovi nasi i regionajni NATO-simpatizeri pa moze mozdani ili srcani udar da ih strefi " !!!!!??????? " Sta ce ce sad Hrvati bez aviona, prijatelji Ameri ih sisaju kao ovce, dok je ovaca biti ce i sisanja a oni zbog tih istih Amera cuce na Ruskoj granici, haaaa haaaa haaaa " !!!!????? " Ta ista Rusija ih hlebom hrani, ima 39 % vlasnistva AGROKORA " !!!!????

janko

pre 5 godina

mNOGO TUZNO OVAJ CLANAK IZGLEDA..VI PISETE O RAKETAMA A STA JE TO NASEM NARODU VAZNO..HVALITE RUSE??? Pa pogledajte Ameri i bez raketa zavrcu usi i nama i rusima..Vi i Mi se kao tesimo raketama jer se to mozda i mi i Rusi bojimo Amera bez raketa

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) pre dva dana imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija