• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/handofmoscow.com

10.01.2019

11:38

(VIDEO) ZAŠTO RUSIJA ĆUTI O S-500?! Američke medije kopka zašto iz Moskve nema novosti o SUPERIORNOM UBICI NEVIDLJIVIH AVIONA!

Vesti

(VIDEO) ZAŠTO RUSIJA ĆUTI O S-500?! Američke medije kopka zašto iz Moskve nema novosti o SUPERIORNOM UBICI NEVIDLJIVIH AVIONA!

Podeli vest

Ova godina bi mogla da bude velika za ruske raketne sisteme zemlja-vazduh, piše američki magazin Nešnal interest

Desetine modernizovanih ruskih artiljerijskih sistema spremno je da uđe u vojnu službu tokom narednih meseci, međutim, "slon u sobi", ruski raketni sistem S-500 "Triumfator-M", ostaje upadljivo odsutan od očiju javnosti, piše list.

Ruski protivvazdušni raketni sistem S-500 "Prometej" je po taktičko-tehničkim mogućnostima mnogo superiorniji od sistema S-400 "Trijumf", pa bi bespotrebna reklama prvog mogla da omete promociju drugog na međunarodnom tržištu, piše Nešenel interest.

Američki magazin naglašava da domet rakete S-500 iznosi 600 kilometara, što je za 200 kilometara više od S-400. Osim toga, prvi sistem može istovremeno da prati i presreće do deset bojevih glava koje se kreću brzinom od oko 6,5 kilometara u sekundi, kao i da otkriva nevidljive avione.

Nešenel interest piše da ograničeno praćenje tempa rada na S-500 možda nije uslovljeno tehničkim poteškoćama u pravljenju sistema, već ekonomskim parametrima.

!Oni se plaše da bi proizvodnja S-500 mogla da potkopa ogromni uspeh S-400", pretpostavlja list.

S-500 pripada novoj generaciji protivvazdušnih raketnih sistema zemlja-vazduh. On predstavlja jedinstveni sistem velikog opsega i visokog presretanja sa povećanim potencijalom protivraketne odbrane i može da presretne balističke rakete.

Rusija tvrdi da S-500 može da obori hipersonične rakete, dronove i stelt avione, kao što su lovački avioni pete generacije i ponos američkog Ratnog vazduhoplovstva F-22 i F-35.

(VIDEO) PUTINOVE RAKETE NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vojska Rusije uskoro dobija oružje koje će je UČINITI NAJJAČOM NA SVETU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Đaba se zamajavate ameri,rusi su već stigli verovatno do S-1000.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija