• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

12.01.2019

14:50 >> 15:00

(VIDEO) UPRAVO JE STIGLA NAJGORA VEST ZA SAD! Ruske podmornice DOBIJAJU 30 "POSEJDONA"!

Vesti

(VIDEO) UPRAVO JE STIGLA NAJGORA VEST ZA SAD! Ruske podmornice DOBIJAJU 30 "POSEJDONA"!

Podeli vest

Ruska mornarica planira da uvede više od 30 podvodnih dronova sa nuklearnim kapacitetima, poznatih pod nazivom "Posejdon", kazao je danas neimenovani zvaničnik iz domaće odbrambene industrije

Očekuje se da se dve podmornice sa Posejdonima priključe Severnoj floti, a da se druge dve priključe floti na Pacifiku. Svaka podmornica će nositi maksimalno osam dronova i zato bi ukupan broj ''Posejdona'' u borbenim uslovima mogao da dostigne brojku od 32 drona, kazao je taj izvor za Tass.

Agencija navodi da se trenutno gradi i nuklearno opremljena podmornica "Kavarovsk" sa specijalnom namenom i da će ona postati jedan od redovnih nosača podvodnih dronova "Posejdon".

(VIDEO) RUSKA VOJNA BAZA U AFRICI - KAO GROM IZ VEDRA NEBA?! Ameri zakasnili, PUTIN IH OPET NAMAGARČIO! 

Posejdon dronovi zajedno sa njihovim nosačima, podvodnicama sa nuklearnim kapacitetom, čine deo takozvanog multinamenskog okeanskog sistema, navodi agencija.

CIA NAREDILA ZAEVU DA UHAPSI IVANOVA: Iz Rusije stigla zastrašujuća upozorenja Makedoncima - SPREMA SE DRŽAVNI UDAR!

Izvor ruske agencije je prethodno kazao da će dron "Posejdon" koji se još razvija u Rusiji biti sposoban da nosi nuklearne bojeve glave sa potencijalnom snagom eksplozije do dva megatona koje će biti u mogućosti da unište neprijateljske baze na moru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Aman pišete nebuloze kao i obično,pa ameri to primaju opušteno,nemoj te biti smešni i pisati gluposti,jer se još uvek zna ko je svetski gazda.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17