• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti.org

28.01.2019

15:48 >> 15:53

PUTINOVO ORUŽJE! NEĆE UBITI NIKOG, ALI ĆE UNIŠTITI SAD! Ameri od ovog nemaju odbranu, A NE MOGU NI DA JE NAPRAVE!

Vesti

PUTINOVO ORUŽJE! NEĆE UBITI NIKOG, ALI ĆE UNIŠTITI SAD! Ameri od ovog nemaju odbranu, A NE MOGU NI DA JE NAPRAVE!

Podeli vest

SAD se boje nuklearne bombe koja bi eksplodirala 30 kilometara iznad Severne Amerike i uništila im svu elektroniku

Istraživanje Kongresa SAD  pokazalo je da su Sjedinjene Države nezaštićene od "netipičnog nuklearnog oružja Rusije, Kine, Severne Koreje i Irana. U drugoj polovini 2018. Pentagon je osumnjičio Rusiju da "testira erlektromagnetno oružje"

         
To oružje je - kako su utvrdili analitičari američkog parlamenta - namenjeno "revolucionarno novom načinu ratovanja", a navodno "onesposobljava protivničku elektroniku sa ogromnih rastojanja".

The Washington Free Beacon tvrdi da se u istom istraživanju Kongresa SAD navodi da se u pobrojanim zemljama radi na "moćnim nuklearnim bombama koje će elektromagnetnim impulsima sa velikih udaljenosti izbacivati iz funkcije svu elektroniku".

Prenosi da se u istraživanju u ovom kontekstu barata pojmovima "rat šeste generacije", "beskontaktno ratovanje", "elektronski rat" i "sajber ratovanje".

Još se iznosi pretpostavka da bi te bombe eksplodirale na velikim visinama i da zato ne bi predstavljale "neposrednu opasnost po ljude", ali  da bi uništavale elektroniku i izazivale dugotrajne probleme sa snabdevanje elektroenergijom. A to bi izvodilo iz stroja civilnu infrastrukturu i vodilo ka - kapitulaciji.

(VIDEO) RUSKI "SUHOJ" PRESREO AMERIČKI IZVIĐAČKI AVION IZNAD BALTIKA! Baćuške oterale "Posejdona" kao džukca iz seoskog dvorišta!


         Dejstvo takvih bombi moglo bi - tvrdi se - da se dozira variranjem visine na kojoj bi bile aktivirane: što bi to bilo bliže površini Zemlje - to bi udar bio moćniji, ali na manjoj teritoriji.


The Washington Free Beacon prenosi: "Sasvim je realno takvim oružjem naneti udar po celoj teritoriji Severne Amerike. Eksploazija na visini od 30 kilometara oslobodila bi (za nas) potencijalno katastrofalne elektromagnetne impulse. Takvim bombama nije potrebno da pogode bilo kakav određeni cilj".

U izveštaju se posebno ukazuje da takve bombe, u budućim ratnim dejstvima, može biti prvo upotrebljeno, a da ga do cilja i potrebne visine mogu nositi i - meteorološki baloni.

Foto: pixabay.com

The Washington Free objavljuje i ovu procenu-opomenu bivšeg saradnika CIA Pitera Praja koji je jedan od autora kongresnog izveštaja:

HRVATSKA ZGROZILA ČAK I AMERE: To je najproblematičnija zemlja u Evropi, UTEMELJENA NA NEGIRANJU USTAŠKIH ZLOČINA I HOLOKAUSTA!


    
Sjedinjene Države su ranjive za ovu posebnu vrstu ratovanja jer smo navikli da se oslanjamo na automatizovane informacione sisteme i tehnologije. Naše društvo je najtehnološkije i zato najranjivije. 

U drugoj polovini 2018. Pentagon je osumnjičio Rusiju da "testira erlektromagnetno oružje".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

" Gde su sad oni Hrvati sto tvrde da je USA tehnologija daleko ispred Ruske. U Pentagonu razgrabili PELENE ZA ODRASLE, haaaaasaaaa haaaaaaaaaaaa haaaaaassaaaaaa " !!!!!!!!!!!?????????

XXL

pre 5 godina

Anglosaxonski mentalitet i licemerje da osuđuju svakog ko pravi bolje i efikasnije oružje od njih ali ne i pamet. Pamet bi oni kupili kad bi im rusi to prodali.

Milan

pre 5 godina

Rusi su toliko pametni da za mesecnu englesku platu rade i po 6 meseci.

Senivic

pre 5 godina

Ништа од тога . Празна прича.

zoran

pre 5 godina

Nije to rusko oruzje..elektromagnetni impuls unistava tranzistorsku tehnologiju, cevnu ne unistava..razvijeno jos sedamdesetih godina..ne lupajte vise..

pinokio

pre 5 godina

Kaze neko gore u tekstu :" nase drustvo je najtehnlogicnije" pa zato i najranjivije. Pa lepo zivim u USA nekih 30 godina , ali sam za razliku do njih rodjenih tamo i vaspitanih njihovim medijima malko sveta obisao . Bio sam na 6 kontinenata i u oko 120-130 zemalja sirom planete a jedna od njih je JAPAN. Japan je ubedljivo tehnoloski najnaprednija zemlja ostatak sveta napreduje , ali je svetlsonu godinu iza Japana a o Americi je suvisno gubiti vreme i trositi reci. Amerika osim Beoinga i vojne industrije gotovo da nema vise nikakvu napredniju tehnologiju koja bi se mogla porediti sa nekim naprednim drzavama . Nemacka auto industrija i Japanska su svetlosnu godinu ispred , nemacka masinogradnja je hiljadu svetlosnih godina ispred , nemacki , japanski i u zadnje vreme i kineski putevi su u daleko boljem stanju od USA putne mreze , naprosto je neuporedivo to . I tako dalje . Japan je napravio zgrade ( novijeg datuma) kojima nikakav zemljotres nemoze nista apsolutno . U USA kuce od drveta malko jaci uragan pomete kao da su od papira pravljenje i sad se oni porede sa civilizacijom . Ruska vojna industrija je daleko ispred Amricke , a kineska trci zestoko ali tu odmah iza , duva u ledja. Tako da ta njihova samohvalisanja su za budale koje nisu videle dalje od svoga praga a kamoli sire malo sveta . Da zamalo zaboravih , ta eto regionalna sila kao je Rusiju nazvao bivsi predsednik pre nego ga na drvo vratise je u svemiru . I zasto onda kauboji koriste njigove raketne motore za svoje potrebe , kad su mocni , razvijeni , pametni . Zasto ? I tako dalje . Ali napravis od masa glupake pa im prodajes sta hoces . Uvek bilo i bice . Amerika se samo dobro reklamira. Ja sam inzenjer po struci i radim vec 30 godina u USA , ali putujem po svetu dosta i obilazim pa uporedjujem. Samo su izvikani , kao i Holivud , pa vecina njihovih Nobelovaca je po meni diskutabilna kao i mnogo mnogo toga. Pitate kako to . Lepo . Znace moje kolege inzenjeri . Kad sam dosao u jednu firmu sretnem kolegu , masinca i rec po rec pitaj Boga gde je on diplomirao , a nije cuo za Hukov zakon ( otpornost materijala ili nauka o crvstoci materijala) . I meni j e odmah bilo sve jasno. A kako vreme ide postaje jasnije i jasnije . Plase svet za ogromin vojim budzetom . More mene vise plasi Kineski koji je doduse 5 puta manji , ali mislim da ce biti uskoro ubojitiji . Rusi takodje. Budzet im je daleko manji ali i projekti desetinama puta jeftiniji a plus u USA jedno 60-70% budzeta pojedu menadzerske plate i bonusi . To Kineza i Rusa na bojom polju ne da nece uplasiti , vec samo moze zasmejati .

Milan

pre 5 godina

To se zove EMP, Elektro magnetni puls. Takav napad moze da izvede svaka zemlja koja ima atomsku bombu, a ne samo rusija iako bi vi to strasno zeleli. Slicne sprave sa manjom snagom imaji mnogi rumuni koji ih koriste za varanje slot masina. A zastita od EMP postoji vec 100 godina i zove se Faraday cage. Presjeli ste vise sa tim rusima, kada se nekome zavucete u pakaš, trebate racunati, da treba jednog dana i izaci iz njega.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija