• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/blic.rs

15.03.2019

09:24

(FOTO) ŠOKANTNO! TERORISTA SA NOVOG ZELANDA NA PUŠKAMA IMAO ISPISANA IMENA SRPSKIH HEROJA! ĆIRILICOM!

Vesti

(FOTO) ŠOKANTNO! TERORISTA SA NOVOG ZELANDA NA PUŠKAMA IMAO ISPISANA IMENA SRPSKIH HEROJA! ĆIRILICOM!

Podeli vest

Masovni ubica koji je izvršio pokolj u jednoj od džamija u Novom Zelandu na svom oružju ćirilicom je napisao i dva imena na srpskom! Terorista koji je danas učestvovao u pokolju u kom je ubijeno 49 ljudi, a 20 ranjeno, na svom oružju napisao je ćirilicom imena: Marko Milajnov Popović, Miloš Obilić, Stefan Lazar

Zapadni mediji, poput Dejli mejla, greškom pišu da su to imena drugih terorista koji su učestvovali u stravičnom napadu.

(FOTO/VIDEO) OVO JE TERORISTA KOJI JE NAPRAVIO MASAKR U DŽAMIJI! Za krvavi pir se spremao uz pesmu o RADOVANU KARADŽIĆU?!

Međutim radi se o imenu crnogorskog vojvode i srpskog kneza.

Marko Miljanov Popović (1833 - 1901) - crnogorski narodni književnik, vojskovođa i vojvoda iz plemena Kuči.

 

 

Stefan Lazar - srpski knez Lazar Hrebeljanović (1329 - 1389), poginuo u boju sa Turcima na Kosovu Polju. Koristio kraljevsko ime Stefan Lazar.

Miloš Obilić - bio je srpski vitez iz srednjeg veka, koji je ubio turskog sultana Murata I u Kosovskoj bici.

Još jedno od imena koje je terorista napisao na svom oružju je i Šerban Kantakuzin. U pitanju je vlaški knez (1640 - 1688), koji je sarađivao sa rumunskim knezom srpskog porekla Đorđem Brankovićem.

(JEZIVI VIDEO) UBICA UŽIVO PRENOSIO POKOLJ! Stravičan snimak terorističkog napada na Novom Zelandu: VERNICI PUZE PO PODU I VRIŠTE, A ON NE STAJE SA RAFALIMA!

Na oružju su ispisana i sledeća imena: Dmitri Senjavin, Edvard Kodrington, Marko Antonio Bragadin i Ernest Ridger fon Štarhemberg.

Edvard Kodrington (1770 - 1851) - bio je britanski admiral koji je učestvovao u trafalgarskoj bici i bici kod Navarina.

Marko Antonio Bragadin (1523 - 1571) - bio je mletački advokat i vojskovođa.

Grof Ernst Ridger fon Štarhemberg (1638 - 1701) - je bio general carske austrougarske vojske za vreme ratova Austrije sa Turcima.

 

Sve ove istorijske ličnosti spaja jedno, zbog čega im je napadač iz Krajstčeča verovatno i zloupotrebio imena: u jednom periodu svojih života borili su se protiv turske otomanske vojske. Mada su pojedini s Turcima jedno vreme i sarađivali, poput Šarbana Kantakuzina, koji je sa velikim vezirom Kara Mustafa-pašom opsedao Beč 1683. godine.

(FOTO/VIDEO) OVO JE TERORISTA KOJI JE NAPRAVIO MASAKR U DŽAMIJI! Za krvavi pir se spremao uz pesmu o RADOVANU KARADŽIĆU?!

U stravičnom napadu na dve džamije na Novom Zelandu ubijeno je 49 osoba, a ranjeno najmanje 20. Policija je uhapsila četiri osobe osumnjičene za ove stravične napade. Jedan od napadača je pokolj u džamiji prenosio uživo na svom Fejsbuk profilu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 5 godina

Imate li Vi novinari granice u lupetanju i prenošenju glupih dezinformacija.

Vaso

pre 5 godina

Četnički fašizam motivacija Breivika i ovog psiha. Čemu čuđenje?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija