• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

15.03.2019

11:46

MONSTRUM BREJVIK MU JE UZOR! TERORISTA SA NOVOG ZELANDA NAPISAO STRAVIČAN MANIFEST NA 73 STRANE, PA KRENUO U POKOLJ!

Vesti

MONSTRUM BREJVIK MU JE UZOR! TERORISTA SA NOVOG ZELANDA NAPISAO STRAVIČAN MANIFEST NA 73 STRANE, PA KRENUO U POKOLJ!

Podeli vest

Brenton Tarant terorista koji je pobio najmanje 49 ljudi u napadu na dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu, pre pokolja je napisao manifest na 73 strane. Inspiracija mu je, kako je naveo, monstrum Anders Brejvik

U jednom "delu" pod nazivom "Velika zamena", objavljenom na društvenim mrežama, objašnjava zašto je izabrao baš džamije u ovom novozelandskom gradu i kako je bio inspirisan norveškim krvnikom Andersom Brejvikom koji je 2011. godine pobio 77 ljudi, uglavnom dece u Norveškoj.

(VIDEO) EVO ZAŠTO JE MONSTRUM SA NOVOG ZELANDA SLUŠAO PESMU O KARADŽIĆU! Iza svega se krije pokret "Remove kebab"!

- Čitao sam mnoga dela, ali sam istinski inspirisan vitezom Brejvikom - napisao je.

Dalje navodi da je poveo napade kao osvetu za teroristički napad u Švedskoj, u kome je stradala jedna devojka.

 

 

- Bio je jedan period od dve godine kada sam drastično promenio stavove, prvi događaj koji je pokrenuo promenu je bio napad u Stokholmu 7. aprila 2017. Nisam više mogao da okrećem leđa nasilju - navodi.

(JEZIVI VIDEO) NAJNOVIJI STRAVIČAN SNIMAK KRVAVOG PIRA NA NOVOM ZELANDU! Pucao po ljudima koji leže, pa jurio preživele!

Tarant je sebe opisao kao običnog belca, rođenog u Australiji u radničkoj porodici, sa skromnim primanjima.

- Ja sam samo običan čovek koji je odlučio da osigura budućnost za moje ljude - napisao je.

- Treba pokazati onima koji su izvršili invaziju na našu zemlju, da je ovo naša zemlja i da nikada neće biti njihova. Dok god ovde živi beli čovek, oni nikad neće osvojiti naše zemlje i zameniti naše narode. Sudeći prema definiciji, jeste - ovo je teroristički napad, ali ja verujem da je ovo akcija protiv okupatora - napisao je.

SRBI SA NOVOG ZELANDA U STRAHU: U Oklandu nam je javljeno da je bomba u centru grada, DŽAMIJA IZGLEDA NIJE JEDINI CILJ TERORISTA!

Dalje u tekstu je objasnio zašto se odlučio za napad u Novom Zelandu.

- Ovde sam hteo privremeno da živim dok sam sve planirao, ali sam ubrzo otkrio da je ova zemlja meta baš kao i druge zemlje. Takođe, napad na Novom Zelandu bi privukao pažnju na pravi napad- onaj na našu civilizaciju - navodi se.

Foto: printscreen

 

Odrastao je u Graftonu u Australiji. Kaže da je imao malo interesovanja za učenjem i obrazovanjem.

(STRAVIČAN SADRŽAJ) NAJPOTRESNIJE SLIKE MASAKRA NA NOVOM ZELANDU! Crna brojka krvavog pira raste!

Tarant ističe da je prvo planirao da napadne džamiju u Dunedinu, ali se odlučio za bogomolje Al Nur i Masdžid u Krajstčerču jer su "imale mnogo više okupatora". Dejli mejl navodi da je Tarantov otac bio atletičar koji se takmičio u 75 triatlona, a preminuo je 2010. od raka. Majka i dalje živi u Graftonu.

(FOTO/VIDEO) OVO JE TERORISTA KOJI JE NAPRAVIO MASAKR U DŽAMIJI! Za krvavi pir se spremao uz pesmu o RADOVANU KARADŽIĆU?!

Jedna njegova poznanica kaže da je Tarant išao često u teretanu i bio, u tom smislu veoma disciplinova, ali da nikada nisu razgovarali o religijskim ubeđenjima i da joj se nije činilo d aj evernik.

- Otkad je napustio Grafton, znam da je posetio mnogo zemalja - rekla je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin

pre 5 godina

I pesme o velicanju Karadzica pre samog pokolja koje je slusao u autu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija