• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

21.04.2019

13:52 >> 14:55

DŽIHADISTI ORGANIZOVALI USKRŠNJI MASAKR U ŠRI LANKI?! Privedeno 7 osoba, DVOJICA POLICAJCA UBIJENA u akciji hapšenja! VLAST IMALA DOJAVU O NAPADU?!

Vesti

DŽIHADISTI ORGANIZOVALI USKRŠNJI MASAKR U ŠRI LANKI?! Privedeno 7 osoba, DVOJICA POLICAJCA UBIJENA u akciji hapšenja! VLAST IMALA DOJAVU O NAPADU?!

Podeli vest

Na tviter nalogu zvaničnika sa Šri Lanke objavljeno je da je uhapšeno sedam osoba optuženih za bombaški napad na nekoliko lokacija u ovoj zemlji, a iza napada izgleda stoji lokalna radikalna muslimanska organizacija

Mnogi svetski mediji preneli su, pozivajući se na informacije AFP, da su vlasti pre deset dana dobile informaciju da se napad može očekivati. 

Strana obaveštajna agencija izvestila je da Nešnal Tautit Džamat (National Thowheeth Jama''ath) priprema napade bombaša samoubica na posećene crkve i na diplomatsko predstavništvo Indije u Kolombu. NTJ je radikalna muslimanska organizacija koja je na sebe privukla pažnju prošle godine kad je vandalizovala budističke kipove.

Ministar spoljnih poslova Šri Lanke izjavio je da među poginulima ima najmanje 27 stranih državljana, kao i da su dva policajca izgubila život u operaciji hvatanja osumnjičenih za napade.

Kineske državne novine Pipls Dejli (People''s Daily) prenele su da je među poginulima i jedan kineski državljanin.

Ministar odbrane zemlje Ruvan Vijevarden izjavio je da se u ovom trenutku policija i vojska bave istraživanjem događaja.

- Verujemo da će svi krivci za ovaj tužni teroristički incident biti što pre uhapšeni. Oni su identifikovani - naglasio je on. Policija Šri Lanke je potvrdila da je osmi teroristički napad izveo samoubica i da je već privedeno sedam osoba.

(UŽIVO) NASTAVLJA SE HOROR U ŠRI LANKI! Najmanje 189 poginulih, više od 560 povređenih! Odjeknula OSMA EKSPLOZIJA!

Ranije je Dejli miror, pozivajući se na neimenovane izvore, pisao da su eksplozije na tom ostrvu možda organizovali teroristi-samoubice.

Prema podacima lista, preliminarni rezultati istrage su pokazali da su se dve osobe 20. aprila prijavile u sobu hotela u kojem je kasnije došlo do jedne eksplozije. Snimak kamere je pokazao da su osumnjičeni aktivirali bombu u kafiću i hodniku hotela. Istražitelji smatraju da je u eksploziji u hotelu korišćen eksploziv C-4.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Događaji na Novom Zelandu i Šri Lanki su pokazatelj u kom smeru svet nikako ne sme da ide. Ne smemo pristati na strah od terora bilo koje vrste sa bilo koje strane. Jer terorizam je lice samog zla koje se krije iza verskih, nacionalnih ili patriotskih maski. Nijedan čovek ne sme da dozvoli zloupotrebu religije ili nacionalne pripadnosti militantima i ekstremistima bilo koje vrste.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija