• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.06.2019

09:34

(FOTO) TRAMP ZVANIČNO KRENUO U JURIŠ NA NOVI MANDAT: Naša budućnost nikada nije izgledala svetlije!

Vesti

(FOTO) TRAMP ZVANIČNO KRENUO U JURIŠ NA NOVI MANDAT: Naša budućnost nikada nije izgledala svetlije!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp zvanično je objavio svoju kandidaturu za drugi mandat na izborima 2020. godine, predstavivši se kao isti politički pobunjenik koji je "potresao" vašingtonski "establišment" pre četiri godine i koji je sada žrtva pokušaja progona od strane demokrata

On je u prepunoj sali Emvej centra u Orlandu, na Floridi, rekao da će se ponovo kandidovati na narednim predsedničkim izborima nastupajući kao autsajder, kao i pre četiri godine, prenosi Rojters.

Tokom govora koji je trajao sat i po, govorio je o nekim temama prošle predsedničke kampanje istovremeno kritikujući medije, ilegalne migracije i tadašnjeg političkog protivnika Hilari Klinton.

- Zajedno smo prisilili pokvareni politički establišment da odstupi i vratili vladavinu od strane naroda i za narod. Dokle god držite ovaj tim na mestu, na dobrom smo putu. Naša budućnost nikada nije izgledala svetlije - rekao je Trump.

Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, demokratski protivnici bi, ako bi pobedili, radikalno promenili SAD jer će nastojati da legalizuju ilegalne migrante koji dolaze preko južne granice, kako bi pojačali svoju političku bazu.

PUTIN PREDUHITRIO TRAMPA! Ruska Duma usvojila zakon o OBUSTAVLJANJU NUKLEARNOG SPORAZUMA!

Demokrate su radikalna levičarska mafija koja bi u SAD donela socijalizam - rekao je Tramp.

Foto: Tanjug

Istovremeno dok je Tramp držao predizborni skup u Orlandu, njegovi protivnici organizovali su proteste ispred jednog gej bara u tom gradu na kome su svirali marijači i učestvovali muškarci obučeni u žensku odeću, i uz govor transrodnih žena i žena koje su imale abortus, prenosi AP.

Organizatori protesta, nazvanog "Pobedi s ljubavlju", kazali su da je Trampova objava kandidature uvreda gradu s vidljivom gej zajednicom i velikim brojem stanovnika Portorika. 

- Borimo se protiv administracije koja smatra da mi možemo da budemo izbrisani - rekla je jedna transrodna aktivistkinja.

Foto: Tanjug

Istovremeno sa ovim protestima, nekoliko grupa muškaraca koji su nosili majce na kojima je pisalo "Ponosan dečak" i šešire "Da Amerika ponovo bude velika", pokušali su da uđu u ulicu gde su se održavali protesti protiv Trampa, ali ih je u tome sprečila policija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija