• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2019

18:36

KOME ODGOVARA POTRES NAFTNOG TRŽIŠTA?! Amerikanci PODGREVAJU tenzije, Iran ODBACUJE odgovornost, SVETSKI MOĆNICI analiziraju, a obični građani...

Vesti

KOME ODGOVARA POTRES NAFTNOG TRŽIŠTA?! Amerikanci PODGREVAJU tenzije, Iran ODBACUJE odgovornost, SVETSKI MOĆNICI analiziraju, a obični građani...

Podeli vest

Izaslanik UN za Jemen Martin Grifits izjavio je danas da "još nije potpuno jasno" ko stoji iza napada na saudijska naftna postrojenja, upozorivši da je taj slučaj uvećao šanse za sukob u regionu

- Još nije potpuno jasno ko stoji iza napada, ali sama činjenica da je Ansar Alah (zvaničan naziv pokreta Huta) preuzeo odgovornost, već je dovoljno loša - rekao je Grifits u Savetu bezbednosti UN.

Grifits smatra da je ovakav "izuzetno ozbiljan incident povećao šanse za sukob u regionu", prenosi Rojters.

On je pozvao jemensku vladu i Hute da bez odlaganja obnove mirovni proces.

 

IRAN ZAPLENIO NOVI TANKER U PERSIJSKOM ZALIVU! Čeka se reakcija Amerike, RAT NA VIDIKU!



Kako navodi Rojters, dva dana pošto je izveden napad na naftna postrojenja Saudi Armako, svetski ekonomski i politički moćnici procenjuju kakve će posledice to imati na uzdrmano naftno tržiste, odnosno kako će se razviti situacija posle tvrdnji SAD da Iran stoji iza napada, a ne Huti koji su preuzeli odgovornost.

SAD su objavile satelitske snimke, kao i tvrdnje obaveštajaca da je Iran krivac za napade na saudijska naftna postrojenja, prenosi BBC.

 

ŠOK OTKRIĆE, KOJE SU AMERI HTELI DA SAKRIJU PO SVAKU CENU! Jemenski dronovi glatko "prošli" SISTEME "PATRIOT" tokom napada na saudijske rafinerije!



Iran odbacuje bilo kakvu umešanost u subotnje napade, za koje su odgovornost preuzeli jemenski pobunjenici Huti, koje inače Iran podržava, ali neimenovani američki zvaničnici su u razgovoru s novinarima naveli da pravac i obim napada dovode u sumnju umešanost Huta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija