• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

18.09.2019

12:49

(VIDEO) OSVETA SE SERVIRA HLADNA, RUSIJA UZVRAĆA UDARAC! Moskva se usred američkih sankcija digla iz pepela i sada povlači svoj novac iz SAD!

Vesti

(VIDEO) OSVETA SE SERVIRA HLADNA, RUSIJA UZVRAĆA UDARAC! Moskva se usred američkih sankcija digla iz pepela i sada povlači svoj novac iz SAD!

Podeli vest

Rusija nastavlja da smanjuje svoja ulaganja u američke državne obveznice. Trenutno Moskva drži još samo 8,5 milijardi dolara, pokazuju podaci američkog Ministarstva finansija

Od navedene sume 6,239 milijardi se nalazi u dugoročnim hartijama od vrednosti, a 2,262 u kratkoročnim. Ulaganja su smanjena sa 10,85 milijardi u junu na 8,5 milijardi dolara.

(VIDEO) ZLATO ISKOPANO U RUSIJI NE NAPUŠTA ZEMLJU! Putin sprema DOLARU ZAVRŠNI UDARAC!

Moskva je osetno smanjila ulaganja u američki državni dug od aprila 2018. godine, dok je u septembru i oktobru zabeleženo neznatno povećanje, nakon čega je tendencija smanjenja nastavljena.

Rusija ne ulazi u top 30 najvećih držalaca američkog duga. Lideri na tom spisku već drugi mesec za redom su Japan (1,31 bilion dolara), Kina (1,31 bilion dolara) i Velika Britanija (334,7 milijardi dolara). 

Za to vreme Rusija se okreće zlatu. Ruske zlatne rezerve porasle su na više od 100 milijardi dolara zahvaljujući rastućim cenama zlata i naporima rukovodstva zemlje, na čelu sa predsednikom Vladimirom Putinom, da poveća zalihe. Samo u junu, Rusija je dodala više od 18 tona plemenitog metala.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija