• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

26.09.2019

15:35

UŽAS! MIŠEVI ŠETAJU PO KOKICAMA: Novosađani zgroženi strahuju zbog dece, a PRODAVCI SE PRAVE LUDI!

Zaštitnik potrošača

UŽAS! MIŠEVI ŠETAJU PO KOKICAMA: Novosađani zgroženi strahuju zbog dece, a PRODAVCI SE PRAVE LUDI!

Podeli vest

Još jedan skandalozan primer miševa u hrani uznemirio je Novosađane, koji su primetili pacova koji se tokom noći šetao u pokretnom kiosku za prodaju kokica na Keju u Novom Sadu

Loša higijena i ovako neadekvatno obezbeđen prostor za hranom naišli su na lavinu osuđujućih komentara. Da stvar bude još gora, umesto da reše ovaj problem, prodavci se pravdaju blizinom Dunava.

- Reka je na sto metara, stvarno ima svega. Pre neki dan je ovuda prošla i zmija, šta mi možemo sad da uradimo?! Obezbedim štand koliko mogu, mislite da je meni prijatno da pacovi šetkaju okolo - rekao je jedan od prodavaca.

Deca na meti

Međutim, Novosađanka Ana T. drugačijeg je mišljenja i ogorčena je da se ovako nešto dozvoli u 21. veku, i to na najprometnijem mestu, gde ima najviše dece.

Kontaminacija hrane mokraćom ili izmetom glodara izaziva salmonelozu, leptospirozu, tuareniju i virusnu groznicu
Aleksandar Potkonjak, profesor

- Ja tu često kupujem ćerkici kokice, tako da je stvarno užasno videti to. Pa nemam reči. Smatram da inspekcija treba odmah da reaguje i zatvori sve problematične objekte. Naročito što takva mesta uglavnom posećuju roditelji sa malom decom - požalila se ova mama.

Domaći stručnjaci upozoravaju da je ovo kršenje zakona i ugrožavanje zdravlja potrošača i da svi nadležni organi moraju da reaguju na ovakve propuste! Profesor veterinarske medicine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu Aleksandar Potkonjak upozorava da glodari u hrani mogu biti izvor, ali i prenosioci različitih parazitskih oboljenja.

- Ono što u našoj sredini može biti problem jeste kontaminacija hrane, predmeta i prostora mokraćom ili izmetom glodara i u tom slučaju može da dođe do infekcija. Najpoznatija grupa oboljenja jesu salmoneloza, leptospiroza, tuarenija i virusne groznice - rekao je Aleksandar Potkonjak.

Kršenje zakona

U Pokretu potrošača Srbije za Zaštitnik potrošača naglašavaju da je ovo drastično kršenje zakona i ugrožavanje zdravlja potrošača i da su neophodne rigorozne kazne u što kraćem roku.

 

(HOROR FOTO/VIDEO) MIŠEVI U PAVLACI: Mlekara trovačnica bolesnim ljudima prodaje opasne gadosti!

- Ne možemo da verujemo da je ovako nešto moguće u 2019. godini. Ovde imamo kršenje Zakona o bezbednosti hrane i Zakona o zaštiti potrošača. Ti nazovitrgovci očigledno ne haju za zdravlje potrošača koje direktno ugrožavaju.

(FOTO) UŽAS! U MARKETU CARSTVO GLODARA: Miševi slobodno šetaju po vitrini, JURE PREKO HLEBA, GRIZU KOBASICE

Za ovakve stvari nema opravdanja jer je očigledno u pitanju loša higijena i neadekvatan prostor za spremanje kokica. Samo ćemo zakonskim merama poslati jasnu poruku svim ostalim trgovcima da je poslovanje sa namirnicama izuzetno odgovoran posao i da ne smeju sebi da dozvole ni nehigijenu, a kamoli miševe - navode u Pokretu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija