• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

23.11.2019

15:11

POSLE KUPOVANJA, NEMA KAJANJA! Mnogi građani pri kupovini prave veliku grešku, A POSLE NEMA NAZAD!

Zaštitnik potrošača

POSLE KUPOVANJA, NEMA KAJANJA! Mnogi građani pri kupovini prave veliku grešku, A POSLE NEMA NAZAD!

Podeli vest

Pogrešna procena nije uslov za reklamaciju

Jedna naša građanka podelila je neprijatno iskustvo koje joj se nedavno dogodilo:

Kupila sam odeću za poklon i u radnji su mi rekli da uz račun mogu da vratim ukoliko nešto ne bude odgovaralo. Međutim, kada sam vratila jer veličina nije bila odgovarajuća, nisu hteli da prihvate reklamaciju. Zašto se ovakve situacije dešavaju ako imamo Zakon o zaštiti potrošača? Kako je moguće da trgovci konstantno pokazuju toliku samovolju, a potrošači nezaštićenost, ako već imamo propis koji nas štiti.

(FOTO) NARUČILA RUČNU LAMPU, KADA JE OTVORILA POŠILJKU UMALO NIJE PALA U NESVEST! Novosađanka brutalno prevarena kupovinom putem Fejsbuka!

Ukoliko ste kupili bilo koji proizvod i shvatili da vam se ne dopada (na primer odeću za poklon za koju se ispostavilo da veličina nije odgovarajuća, ugaonu garnituru za koju ste nakon isporuke shvatili da je prevelika za vašu dnevnu sobu itd.). U svim ovim situacijama roba nema nikakav objektivni nedostatak, pa vas, stoga, zakon ni ne štiti. Šta to znači?

PAPRENO ĆE VAS KOŠTATI, AKO OVO NE ZNATE: Istekom ugovora ne prestaju obaveze prema mobilnom operateru, O ČEMU SE RADI?!

Znači da prodavac nije dužan da vam robu zameni ili vrati novac samo zato što ste se predomislili, odnosno pogrešili u proceni. Ovo, naravno, ne znači da se ne možete ljubazno obratiti prodavcu s molbom da vam robu zameni za drugu ili vrati novac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija