• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnikpotrosaca.rs

03.12.2019

18:22

SRAMOTAN UDAR SBB NA NOVČANIKE POTROŠAČA: Bez ikakve najave građanima stigli računi SKORO 50 ODSTO UVEĆANI?!

Zaštitnik potrošača

SRAMOTAN UDAR SBB NA NOVČANIKE POTROŠAČA: Bez ikakve najave građanima stigli računi SKORO 50 ODSTO UVEĆANI?!

Podeli vest

Kompanija SBB preko noći je podigla cene svojih usluga za skoro 50 odsto bivšim korisnicima IKOM-a, saznaje "Zaštitnik potrošača"!

Naime, ljudi koji su nakon što je SBB kupio IKOM postali njihovi korisnici plaćali su promotivnu cenu paketa koja je bez ikakve najave ukinuta ovog meseca.

Našoj redakciji javio se penzioner Milorad Vukelić (67) iz Beograda, kome je umesto dosadašnjih 2.200 dinara stigao račun sa dugom od 3.270 dinara.

 

 

- Mesečnu pretplatu plaćao sam 2.200 dinara, dok mi je ovog meseca stigao račun na 3.270 dinara. Pozvao sam ćerku koja je 100 posto invalid i pitao da li je i njoj račun povećan. Rekla mi je da je, umesto 900 dinara, njen račun sada 1.700 dinara. Raspitao sam se kod komšija i svi su mi rekli isto, račun im je uvećan za skoro 50 odsto

Kada sam pozvao SBB da pitam šta se dešava, veoma su bili neprijatni i rekli su mi da je to nova cena paketa i da ako mi se ne sviđa mogu da raskinem ugovor. Kako su mi objasnili, cena koju sam do sada plaćao bila je promotivna cena jer sam bio korisnik IKOM-a, ali promotivni period je istekao i sad moram da plaćam novu, drastično skuplju pretplatu. Mislim da je to zaista bezobrazno od njih i da nije u redu da toliko podignu cene bez ikakve najave - kaže on.

 

 

Petar Bogosavljević iz "Pokreta potrošača Srbije" napominje da je povećanje od skoro 50 odsto van svake pameti.

- Po zakonu, pre svakog poskupljenja, bar mesec dana ranije kompanije su dužne da obaveste sve korisnike o tome da podižu cene svojih usluga. Operateri odluku o poskupljenju uglavnom "kače" na svoje sajtove, ali šta ćemo sa svim onim korisnicima kojima ne padne na pamet da svakog meseca odu na internet kako bi proverili da slučajno operateri nisu digli cene.

Sem njihove sitne uštede, ne vidim nijedan razlog zbog koga kompanije na računima ne štampaju obaveštenja o podizanju cena svojih usluga i to lepo pošalju svim korisnicima mesec dana ranije - jasan je Bogosavljević.

 

 

Pored toga, našoj redakciji javili su se klijenti SBB-a kojima su stigla dva računa u razmaku od nekoliko dana, jedan regularan i drugi uvećan, i to za istu uslugu.

Tek kada su izmirili obaveze po oba računa, rečeno im je da njihove prethodne uplate nisu bile proknjižene i da će im uračunati prilikom sledećih plaćanja. 

 

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE
 
Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE
 
Čitajte Zaštitnik potrošača:Zastitnikpotrosaca.rs



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nina

pre 4 godine

Jaooo.Znamo,zasto blatite Sbb.Sve je jasno.Zbog kanala N1.Bedno.Znam,da necete pustiti komentar,ali cete ga bar procitati.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija