• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potrošača

20.11.2021

17:02 >> 17:48

SRAM VAS BILO! Licemeri iz robne kuće "Ikea" koriste kućne ljubimce za reklamu,  A KOD NJIH NISU DOBRODOŠLI!

printscreen

Zaštitnik potrošača

SRAM VAS BILO! Licemeri iz robne kuće "Ikea" koriste kućne ljubimce za reklamu, A KOD NJIH NISU DOBRODOŠLI!

Podeli vest

Reklamni spot u kome se promoviše ljubav prema životinjama izazvao bes kupaca

Reklama robne kuće "Ikea" pod sloganom: "Neke stvari mogu da se zamene, ali ljubav ne", u kojoj se ova kompanija predstavlja kao veliki zaštitnik i ljubitelj životinja, razbesnela je mnoge kupce, a posebno nezadovoljstvo izrazili su vlasnici kućnih ljubimaca. 

Oni smatraju da je promo-spot u kome glavnu ulogu ima pas, licemeran potez švedske robne kuće, s obzirom na to da je ulaz kućnim ljubimcima u prodajni objekat strogo zabranjen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IKEA Srbija (@ikeasrbija)

 

Na društvenim mrežama usledio je niz negativnih kometara.

- Malo je bezveze što niste pet friendly, s obzirom da pravite ovakve reklame, zar ne? - glasi jedan od komentara, na koji se nadovezuje čitav niz.

- Nemojte da hvatate na životinje, jer kod vas nisu dobrodošle - smatra Dragana, a sa čim se slaže i Tihana:

- Obzirom da psima nije dozvoljen ulazak u "Ikea" Srbija, ne bih smatrala prikladnom ovu reklamu.

- Kada budete pet friendly, reklama će imati više smisla - napisao je Aleksandar Stošić, a na njega se nadovezao izvesni Mihailo:

- Reklama je prelepa, ali izgovor zašto su ljubimci zabranjeni je potpuno bezvezan. 

Naime, na zvaničnom sajtu robne kuće "Ikea" piše:

- Istraživanje potrošačkih navika i želja koje smo sproveli pokazalo je da se većina kupaca, pogotovo onih s manjom decom, ne oseća prijatno i sisgurno ako se prilikom posete robnoj kući oko njih nalaze kućni ljubimci. Zato ulazak kućnih ljubimaca u robnu kuću nije omogućen - glasi "Ikein" izgovor.

Ekipa Informera, koja je sa sobom povela psa, posetila je robnu kuću "Ikea" u Bubanj Potoku. U videu na početku teksta pogledajte kako smo prošli i šta kupci misle o tome.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

A šta kaže predsednik, on je otvarao tu robnu kuću. Pa nije valjda da ste sada protiv njegovih investitora.

Zoran

pre 2 godine

To je meni manji problem. Nego cene proizvoda u Ikei kod nas su veće nego u švedskoj!

Oko

pre 2 godine

Tačno je...ne može se u Ikeu sa našim malim psom, a da ga ostavljam kod kuće dok se satima smucam po Ikei...nema šanse.

Brka

pre 2 godine

U pravu su dosta je terorisanja manjine nad vecinom. I vidi komentara ,,dok satima seta po Ikei kuca sama kod kuce,, pa kada je to ok vodi ga na radno mesto kod poslodavca, na fakultet, u skolu na casove, u bolnicu gde lecis bolesnike itd.

Grdana

pre 2 godine

Pa u pravu su, nije mesto psima u objektu gde dolaze ljudi i deca i nismo svi ljubitelji pasa i macaka. A pametnije bi bilo ljubimcima pasa da za njima pociste govna a ne da ne moze ulicom da se prodje. A i pojedini vlasnici mogi bi i sebe nekada oprati i upristojiti, mnoge vidjam zarozane i strokave. Mogu misliti kako im je u stanu. Po meni svi koji lizu svoje dupe, mesto im je u dvoristu.

Liberal

pre 2 godine

a vlasnici pasa su kao svi odgovorni i vodice svi racuna o psima i gde psi vrse nuzdu i gde se krecu i stavljace im povodce i brnice. kako da ne

uncaunca

pre 2 godine

Ljubiotelj sam zivotinja i imam dva pas i dve macke (u kuci,ne u dvoristu),ali negde imam razumevnja za njihov stav. Pa samo zamislite zapisane fotelje ,kauce i slicne stvari presvucene meblom i smrad . Sasvim je druga prica njihova licimernost da koriste te iste kucice u reklami.

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Psi ne bi trebali imati pristup u ni jednu trgovinu

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija