• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.10.2018

10:38

OTIŠLA JE NAJVOLJENIJA GLUMICA, NJEN ŠARM, SRCE I RADOST IGRE BILI SU NEPONOVLJIVI...

Kultura

OTIŠLA JE NAJVOLJENIJA GLUMICA, NJEN ŠARM, SRCE I RADOST IGRE BILI SU NEPONOVLJIVI...

Podeli vest

Otišla je najvoljenija i jedna od naznačajnijih glimica jugoslovenske kinematografije koja je mogla i umela da igra sve, saglasni su Radoslav Zelenović, Ivan Jevtić i Voja Brajović, povodom vesti da je preminula Milena Dravić

 

Bard našeg glumišta Vojislav Brajović napominje da otišla glumica koja spada u red najznačajnijih umetnika epohe.

- Njen šarm, srce, radost igre bili su neponovljivi... Njeni profesionalni dometi su sigurno među najznačajnijima u istoriji naše kinematografije, jer je mogla i umela da igra sve... Njena pojava je ostavila dubok pečat u našim sećanjima i bila je privilegija da delimo epohu sa njom - kazao je Brajović.

Radoslav Zelenović, vrsni pozavalac kinematografije i upravnik Audio-vizuelnog arhiva i Centra za digitalizaciju SANU, kaže da je Milena Dravić nesumljivo bila najveća zvezda jugoslovenske kinematografije.

- Milena je bila autentična filmska zvezda. Pođednako je ubedljivo igrala u društveno angažovanim filmovima ''crnog talasa'', u komercijalnim komedijama, ratnim spektaklima... Na veliko platno je uvek donosila nešto autentično, svoje, neponovljivo, zbog čega su je kolege i publika obožavali. Imala je harizmu i odmerenost karakterističnu za najveće zvezde u istoriji kinematografije. Njen aganžman na televiziji i pozorištu samo je uokvirio izuzetnu umetničku karijeru - kazao je Zelenović.

On je istakao veliku naklonost i poštovanje publike prema Mileni Dravić koje nikada nije prestajalo.

- Pre nekoliko meseci, na filmskim festivalima na Paliću i u Puli publika je ovacijama dočekala i nagradila veliku divu naše kinematografije. Ljudi su znali koliko je vredna njena karijera i umeli su to da nagrade - kazao je Zelenović.

Ivan Jevtić, direktor Filmskog centra Srbije, takođe ističe da je otišla nesumnjivo najveća diva jugoslovenske i srpske kinematografije.

- Na prostoru nekadašnje Jugoslavije karijera Milene Dravić je nesumnjivo najznačajnija. lako je igrala i u ekperimentalnim filmovima i u komercijalnim ostavrenjima, na televiziji i pozorištu, kolege i publika su s pođednakom odanošću uživali u njenjim ulogama - kazao je Jevtić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RINGISPIL

pre 5 godina

Otisla je utenticna autenticna Beogradjanka, Srpkinja, i svetska umetnicka DIVA. Zena koja zasluzuje da udje u enciklopediju svetske filmske i pozorisne umetnosti. Vecna joj slava i hvala.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija