• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Jelena Živković

04.11.2020

08:39

VAJA DUJOVIĆ OTVORENO O SVEMU! Osmeh i zagrljaj - to nam treba da budemo zdravi!

Kultura

VAJA DUJOVIĆ OTVORENO O SVEMU! Osmeh i zagrljaj - to nam treba da budemo zdravi!

Podeli vest

Njena blaga i smirena pojava sve je prevarila u "Državnom službeniku". Ispostavilo se da je njena junakinja Ana opasna špijunka... A privatno glumica Vaja Dujović sanja o moru i o ulozi u "Majstoru i Margariti"...

Od Meril Strip bi, kaže, volela da ukrade malo od zanata, jer veoma ceni i voli ovu glumicu. Ipak, glumica Vaja Dujović ne mora tako daleko, čak do Holivuda, jer u kući ima glumca od koga je i te kako mogla da ukrade po nešto - njen tata je glumac Vladan Dujović.

Njih dvoje zajedno igraju u seriji "Državni službenik, doduše, tata "gine" u jednoj sumnjivoj i opasnoj akciji, ali zato Vaja ostaje jedna od glavnih junakinja, Ana Stanojević, pametna i opasna agentkinja Službe... A da ume da bude opasna špijunka, pokazala je i u dokumentarno-igranoj seriji "Tajne službe Srbije", u kojoj je igrala čuvenu "srpsku Matu Hari" - Veru Pešić. Ovih dana pojavila se i jedna TV reklama u kojoj je Vaja osvojila srca publike, kao ćerka koja uvek ima vremena za svog tatu (tatu igra Caci Mihajlović)... Gledali smo je i u serijama "Santa Maria Della Salute", "Vojna akademija"... Pored toga što je posvećena svom poslu, Vaja za Ljubav i zdravlje otkriva i čemu to još voli da se posveti, da li je zaljubljena i kakva je to hemija "pukla" između nje i Milana Marića, koji u "Državnom službeniku" igra njenog muža i kolegu Lazara.

 

 

Čukunbaba Vaja, i ja Vaja

Ko vam je dao ime i zašto? Vrlo je lepo, unikatno, staro srpsko ime...
- Vaja je staro srpsko ime, pravoslavno, koje je nastalo verovatno od imena Vasilija. Moja čukunbaka se zvala Vaja, nažalost, stradala je u Drugom svetskom ratu kao i još mnogo Vaja, pa je ime tako nestalo. Nisam ga dobila po tradiciji, već zato što se mojim roditeljima dopalo.

Ovih dana gledamo drugu sezonu "Državnog službenika". Prilično smo se iznenadili kada smo saznali da ste i vi "na tajnom zadatku", pa ste zbog toga baš naljutili muža. Da li će vaša junakinja da nastavi da nas iznenađuje?
- Ne smem ništa da otkrivam, ali biće iznenađenja u celoj sezoni. Videćete...

Ranije kada ste pričali o ovoj ulozi rekli ste da je između vas i Milana Marića "pukla hemija". Šta to zapravo znači?
- To je, naravno, izvučeno iz konteksta, radi se u glumačkoj hemiji. Milan i ja smo kolege s Akademije, zajedno smo studirali, znamo se već 10 godina i već smo igrali više puta različite likove u različitim odnosima. Poznajemo se glumački jako dobro, i slažemo, i otud hemija, tj. poznavanje koje je doprinelo da mi budemo dobar izbor za Anu i Lazara. A na samom snimanju smo samo nadogradili taj odnos.

Kada partnera u seriji ili predstavi pogledate u oči, o čemu mislite? Šta misli glumac kad se kamere uključe i reditelj kaže "akcija"?
- To ne umem da opišem, što je glumac prisutniji u sceni celim svojim bićem, to je scena bolja. Posle "akcija" - ne sme da bude laži.

 

 

Kada ste tačno otkrili u sebi da želite da budete glumica?
- Ja sam odrasla u pozorištu "Boško Buha" i još kao jako mala poželela sam da budem glumica. Tada je to, naravno, išlo iz poriva da budem princeza, nalik onima koje sam gledala u tim predstavama, da se igram. Ta želja da se bavim glumom je menjala svoj oblik s godinama, ali nije nestala.

Da li je vaš otac bio jedan od onih roditelja glumaca koji je želeo da se bavite nekom drugom profesijom?
- To morate njega da pitate. To je bio moj izbor, nije se mešao. Ali me je i u toj odluci, kao i u svim ostalim u životu, podržao, što je jako važno i dragoceno.

 

 

Ipak, kakve vam je savete davao? Da li bi ste od njega "ukrali" nešto?
- Nema tačnog ili pravog saveta, čovek može da se konsultuje, ali na kraju je svaka odluka njegova. Volim da se konsultujem s njim, jer znam da ću uvek dobiti nešto dobronamerno. A od njega bih volela da ukradem radost igre.

Kako znate da je neka uloga baš "vaša"? Kako se biraju uloge?
- Uglavnom intuitivno, ali neke uloge nađu nas, kao što je mene moja u "Vojnoj akademiji", "Državnom službeniku"....

Da li imate ulogu o kojoj sanjate?
- Volela bih da odigram Margaritu iz romana "Majstor i Margarita".

O čemu još sanjate?
- O moru.

 

 

Šta još volite da radite osim posla kojim se bavite?
- Volim da se družim, jer što smo stariji, sve je manje vremena za to. Sada, dok ne prođe epidemija, i toga je manje, ali i to će proći. Volim kola i vožnju, naročito da putujem kolima.

Ko je Vaja kada nema predstava i snimanja?
- Ista Vaja kao i na predstavama i snimanjima. Samo sa više slobodnog vremena.

Koliko vremena posvećujete svom fizičkom izgledu? Da li idete u teretane ili na neke vežbe? Jeste li se posebno spremali za ulogu u "Vojnoj akademiji"?
- Treniram redovno, tri puta nedeljno. Neopisivo mi prija, dobro se osećam i to je prvi put u životu da sam otkrila treninge na koje sam se "navukla" i samim tim se osećam zdravije i snažnije. A za "Akademiju" sam počela samoinicijativno da treniram, da bih bila spremna na sve što treba da uradim. Imali smo i obuku u Specijalnog brigadi, i sve je to pomoglo da se prevaziđe strah, a onda i da se razigra što više. Ponosna sam što me tokom snimanja ništa nije bolelo, nosila sam uniformu i oružje kao da ga nosim svaki dan. Nije bilo potrebe ni za kaskaderima!

 

 

A kako biste sebe opisali? Kakva ste vi devojka?
- Kažu ljudi da sam super.

Da li ste zaljubljeni?
- Uvek sam u nešto zaljubljena.

Šta je to što nikada ne propustite da uradite u jednom danu?
- Da uputim nekom osmeh ili ako je moguće zagrljaj, to je stvarno neophodno za zdrav i ispunjen život.

Gde volite da izlazite?
- Volim da izlazim spontano, to su uvek najbolji izlasci. Kako smo stariji, i obaveze i poslovi ne dozvoljavaju, obožavam kada se spontano desi da sa drugaricama pođem na popodnevnu kafu, a onda dan završimo zajedno. Cenim opuštene pabove sa dobrim svirkama, tu greške nema...

 

 

Koju muziku slušate?
- Različite žanrove slušam i uglavnom zavisi od raspoloženja, šta mi u datom trenu prija, ali uvek mogu da slušam "Rolingstonse" i "Indekse".

Ko su vam omiljeni glumci? Koga to volite da gledate?
- Malo je glumaca koje ne volim da gledam. Radujem se svakoj dobroj ulozi nekog glumca, a posebno kada se gledajući ga potpuno odvojim od svoje profesije i gledam kao običan gledalac. To je za mene vrhunac ovog posla. Ne bih nabrajala ni strane ni domaće, spisak bi verovatno bio jako dug.

Najbolji film svih vremena je...
- Ovo je najteže pitanje od svih! "Bilo jednom u Americi..."

A serija?
- "Sopranosi".

BAĆA IZ "JUŽNOG VETRA" POSTAJE OTAC! Miodrag Radonjić čeka PRVO DETE sa izabranicom, a kada stiže BEBA NA SVET čitajte OVDE.

GLUMICA POZITIVNA NA KORONU - SVEGA MI JE PREVIŠE! Nela Mihajlović zaražena VIRUSOM - a šta je REKLA čitajte OVDE.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija