• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.11.2020

06:00

BIO JE MAESTRALAN KAO NIKOLA KALABIĆ, A ZANIMLJIVO JE DA NIJE BIO PRVI IZBOR ZA TU ULOGU! Zoran Rankić je spletom ukolnosti "uskočio u kožu" četničkog vojvode, ALI TO NIJE JEDINO ŠTO GA VEZUJE ZA NJEGA!

Kultura

BIO JE MAESTRALAN KAO NIKOLA KALABIĆ, A ZANIMLJIVO JE DA NIJE BIO PRVI IZBOR ZA TU ULOGU! Zoran Rankić je spletom ukolnosti "uskočio u kožu" četničkog vojvode, ALI TO NIJE JEDINO ŠTO GA VEZUJE ZA NJEGA!

Podeli vest

Glumca Zorana Rankića pamtićemo po ulozi Žarka Popare iz "Srećnih ljudi", ali i kao Nikolu Kalabića u mini seriji "Poslednji čin", a ulogu je dobio nizom srećnih ukolnosti

Naime, on nije bio prvi izbor za tu ulogu, dva naša glumačka velikana su već prihvatili ulogu ali kako narodna poslovica. "nije kome se hoće, nego kome je suđeno".

Lik četničkog vojvode prvo je prihvatio Velimir Bata Živojinović, ali Bata je na prethodnom snimanju pao sa konja, te je tako povredio nogu i nije bio u mogućnosti da se pojavi na setu.

Posle njega u ulogu je "uskočio" Dragomir Bojanić Gidra, ali zbog jednog gafa na snimanju, režiser Sava Mrmak je odlučio da pozove tada manje poznatog Zorana Rankića da zameni čuvenog Gidru.

Glumu Zorana Rankića kritičari su hvalili na sav glas, a i publika je imala isto mišljenje.

Zanimljivo da porodica glumca Zorana Rankića i četnički vojvoda Nikola Kalabić imaju zajedničku prošlost.

- Pre rata, otac Nikole Kalabića, Milan, živeo je u Podnovlju, selu šest kilometara udaljenom od Dervente, u kojoj je, opet, živeo moj deda Jovan. Kada je Nikola Kalabić završio osnovnu školu i kada je trebalo da se upiše u gimnaziju u Derventi, njegov otac upitao je mog dedu da mu pronađe neku sobu kako bi mladić mogao da završi školovanje. Na to je moj deda odgovorio:“Eno ga, neka bude sa mojim sinom Mihajlom, kako bude jednom, biće i drugom!“. I tako je Nikola Kalabić odrastao sa mojim ocem. Sve to u doba kada nisam ni sanjao da ću ga ja glumiti decenijama kasnije. Meni je to dokaz da ima Boga. Najzad, otac me nije video u toj ulozi, jer sam je snimao u martu, a on je umro u septembru. Istina, niko moj nije bio u četnicima, "osim Kalabića"- rekao je glumac jednom prilikom.

Zoran Rankić je preminuo 9. decembra 2019. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija