• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

29.03.2021

20:15

SLOBA JE ZA ĆERKU BIO... Ovo je glumica koja igra Miloševićevu ćerku u seriji koju cela Srbija željno iščekuje!

Kultura

SLOBA JE ZA ĆERKU BIO... Ovo je glumica koja igra Miloševićevu ćerku u seriji koju cela Srbija željno iščekuje!

Podeli vest

Veče na malim ekranima rezervisano je za premijeru mini-serije "Porodica" autora Bojana Vuletića, koja prikazuje poslednjih 48 sati zajedničkog života Slobodana Miloševića sa porodicom na slobodi do trenutka njegovog hapšenja i izručenja Hagu, a koja se emituje od 20 časova na Prvom programu RTS-a.

 U priči koja je izazvala veliko interesovanje javnosti samom najavom snimanja ulogu Marije Milošević tumači Tijana Marković.

Vila Mir na Dedinju, u njoj porodica Milošević, njihovi prijatelji, saradnici, oko kuće policija, novinari, demonstranti... Serija je dramska interpretacija stvarnih događaja, bazirana je na činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svedočenjima aktera, dok su pojedini likovi izmišljeni, a pojedine scene rezultat umetničke slobode i kreativne interpretacije.

"Stvari nikada nisu samo crne ili samo bele. Ovo je umetnička interpretacija. Ovo je jedna serija koja je urađena na svetskom nivou u svakom smislu – rediteljskom, glumačkom, produkcijskom. Mi ovakvu seriju nismo imali i mislim da toga treba da budemo svesni i vrlo sam ponosna što sam deo toga“, izjavila je nedavno za RTS glumica Tijana Marković.

Foto: YouTube printscreen

Marija Milošević

Šta treba da znate o Tijani Marković, Marije Milošević iz serije "Porodica"?

Tijana Marković je glumica iz Rume, ima 35 godina, odigrala je veliki broj pozorišnih uloga, dok se kao godina njene prve televizijske uloge beleži 2012. kada je u "Vojnoj akademiji" glumila Šašvarinu drugaricu.

Ljubitelji pozorišta mogli su da je gledaju u predstavama "Sestre Karamazove", "Travnička hronika", "Galeb", "Autobiografija"... dok se na spisku serija u kojima je igrala nalaze naslovi: "Grupa", "Pogrešan čovek", "Nek ide život", "Neki bolji ljudi", "Slatke muke", "Kamiondžije".

Tijana je osnovne i master studije završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Jasne Đuričić, supruge Borisa Isakovića koji u seriji "Porodica" igra Slobodana Miloševića. Stalni je član Srpskog narodnog pozorišta u ovom gradu.

Foto: printscreen

Tijana Marković

Tijana o ulozi ćerke Slobodana Miloševića u seriji "Porodica"

"Kada sam pročitala scenario znala sam da je ova uloga birala mene. Prosto smo se negde našle, a jedina i najveća stvar je njena ljubav prema ocu jer Slobodan Milošević je za Mariju Milošević bio otac. Jedan običan čovek sa svim svojim borbama, sa svim svojim slabostima, strahovima i to je ono što ovu seriju izdvaja“, rekla je Tijana Marković o svom liku za Javni servis, kada je naglasila da serija "Porodica" prikazuje 48 najdramatičnijih sati porodice Milošević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17