• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.03.2023

09:33

BILA JE PRVAKINJA JUGOSLAVIJE! Poznavali su je na estradnom nebu, malo ko zna da je ova žena majka Baće iz "Južnog vetra"!

Kultura

BILA JE PRVAKINJA JUGOSLAVIJE! Poznavali su je na estradnom nebu, malo ko zna da je ova žena majka Baće iz "Južnog vetra"!

Podeli vest

Miodrag Radonjić jedan je od najpopularnijih naših glumaca trenutno, međutim, kada je reč o njegovom privatnom životu ne zna se mnogo. Pa tako malo ljudi zna da je Radonjićeva majka i te kako značajno ime u domaćoj muzici.

Naime, Branka Lolić je instrumentalista na harmonici, vokalni solista, član hora "Kraljica Natalija" i muzički urednik u Televiziji Beograd, a osamdesetih prošlog veka ona i Lepa Brena imale su istog menadžera.

- Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama - ispričao je Radonjić jednom prilikom i dodao:

Foto: printscreen

Majka Miodraga Radonjića

- Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od "Stani, stani, Ibar vodo", pa sve do "Hej, momci mladi" grupe Legende, uz koju smo i đuskali.

Branka je snimila 1984. godine album pod nazivom "Zaljubljena harmonika". Pored tradicionalnih kola na albumu se nalaze i kola koje je komponovao Miodrag Todorović Krnjevac i Novica Negovanović, a sa orkestrom Ljubiše Pavkovića 1988. godine snimila je album sa komponovanim narodnim pesmama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija