• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.04.2023

12:04

Srbija je zemlja u kojoj umetnost zaista živi! Makedonska književnica objavila knjigu na našem jeziku

Privatna arhiva

Kultura

Srbija je zemlja u kojoj umetnost zaista živi! Makedonska književnica objavila knjigu na našem jeziku

Podeli vest

Ksenija Nikolova je makedonska književnica koja je već odavno postala popularna i van granica svoje zemlje. Sada je po prvi put svoju knjigu prevela i na srpski jezik.

Autorka je šest knjiga, a romanom „Nezadovoljna“ predstavila se i srpskoj publici. 

Kako kaže „ova knjiga se rodila u pravo vreme i na pravom mestu, baš kada je bila spremna da je napiše“. 

Knjiga „Nezadovoljna“ osim makedonskog, prevedena je na još tri jezika: engleski, ruski i srpski.

- Oduvek sam se potajno nadala prevodu na srpski jezik - rekla je Nikolova.

Glavna junakinja romana je heroina Margo koja živi u Parizu, gradu svetolosti, udata za Artura, koja obasijana sjajem ipak nije srećna. Ženska publika se pronalazi upravo u ovoj knjizi, a muškarci je rado čitaju i kako kažu posluži im kao vodič da razumeju razmišljanje lepšeg pola.

Foto: Privatna arhiva

Ksenija Nikolova

- Ova knjiga je definitivno našla svoju publiku, iako mnogi će reci da je priča ženska, ipak moja publika su i muškarci - ističe Nikolova i dodaje o romanu:

- Ako ste se ikad osetili kao da se ne pronalazite u životu, kao da vas ništa ne ispunjava, kao da uvek tražite nešto i nikako ne možete to nešto pronaći, onda će vam ova knjiga biti veoma interesantna. Ako vam je ikada bilo teško da prepoznate šanse koje vam život nudi, ova knjiga će vam pokazati nove horizonte. Ako ste ikada mislili da vas vaš partner ili partnerka ne voli, pročitajte ovo knijigu, mnogo toga ćete naučiti o ljubavi, ali najviše o ljubavi koju dajete sebi.

Upitana zašto je baš od svih zemalja odabrala da svoj roman objavi na srpskom jeziku, Ksenija je imala jasan odgovor: 

- To je oduvek bila moja želja. Srbija je zemlja u kojoj umetnost zaista živi. Odrasla sam uz srpski jezik i imala sam prilike da ga dobro naučim, pa tako sam počela i da pišem stihove i tekstove za muzuku na srpskom. Mi smo bliski kao zemlje, ja se uvek osećam kao da sam kod kuće kad sam u Srbiji - otkrila je Nikolova. 

- Mislim da ništa u životi nije slučajno, pa tako ni sve ovo, jedva čekam da čujem šta srpska publika misli o ovoj knjizi i kako je doživljava - zaključila je Nikolova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija