• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

04.05.2023

07:20

ČUVENA RISKA IZ "SREĆNIH LJUDI" POMOGLA VOJINU KADA MU JE BILO NAJTEŽE: Nahranila me je sarmama i gibanicom, dala mi pare i tek tada pustila da idem kući

Marko Đoković

Kultura

ČUVENA RISKA IZ "SREĆNIH LJUDI" POMOGLA VOJINU KADA MU JE BILO NAJTEŽE: Nahranila me je sarmama i gibanicom, dala mi pare i tek tada pustila da idem kući

Podeli vest

Vojin Ćetković prisetio se zanimljive situacije sa slavnom glumicom Radmilom Savićević koja ga je naterala da potpiše prvi profesionalni ugovor u karijeri

Vojin Ćetković se prisetio svoje prve profesionalne uloge u pozorištu kada je upoznao legendarnu glumicu Radmilu Savićević. Mnogi je pamte po roli Ristane Golubović iz serije "Srećni ljudi", a slavni glumac ima samo reči hvale za nju jer mu se našla kada mu je bilo najpotrebnije.

- Radu sam prvi put sreo na potpisivanju svog prvog ugovora u karijeri, za predstavu "Lizistrata" u produkciji Centra "Sava". Imao sam dvadeset jednu godinu, još sam studirao i bio jako srećan što sam dobio ulogu. Međutim, kad sam video ugovor, počeo sam da se dvoumim da li da to uopšte prihvatim jer je honorar bio sramno smešan. Pedeset maraka za pripreme, premijeru i predstavu. Nisam mogao da verujem. Rada je sedela u toj kancelariji i čula kada sam sekretarici, koja je beležila moje podatke, rekao da sam iz Kruševca - priča glumac.

Foto: Printscreen You Tube/Kevin Durant

Radmila Savićević kao Riska u seriji "Srećni ljudi"

Ćetković kaže da mu je u tom trenutku prišla Radmila, koja je takođe bila rodom iz istog rada i pitala ga odakle je.

- "Odakle reče da si ti, mali?" "Iz Kruševca." "Iz koje ulice?" Ja kažem iz koje. Potom me je upitala: "Pa šta se misliš, što ne potpisuješ?" Rekoh: "Pa ovaj novac... ovo je katastrofalno. Stvarno je malo para." A ona mi je na to odgovorila: "Aha. A koja ti je to uloga po redu?" Rekoh: "Prva." Pogledala me je i rekla: "Potpisuj to odmah!"

Glumac kaže da mu je Radmila tada rekla da je sačeka jer se odmah vraća.

Foto: printscreen You Tube

Vojin Ćetković jedan od naših najuspešnijih glumaca


- Potpisao sam ugovor i ona se posle nekoliko minuta vratila. "Ajde sa mnom." "Gde ćemo?" "Ne pitaj ništa, ideš sa mnom." Pozvala je taksi i otišli smo u njen stan. "Peri ruke i sedaj za sto." I iznosi vrelu gibanicu, sarme i još gomilu hrane. "Jedi!" "Rado, pa nisam gladan." "Jedi. Vidi kakav si mršav, jedi!" - priča Vojin.

Glumac kaže da je morao da jede do iznemoglosti dok nije ispraznio ceo tanjir.


- Kada sam jeo, odvela me je do telefona i rekla da se javim majci. Rekao sam joj da nema potrebe jer smo se juče čuli, ali ona je insistirala. "Javi se majci kad ti kažem. Sad se javi majci!", govorila je. I ja, šta ću, okrenem majku: "Evo da ti se javim, ovde sam kod Rade Savićević. Rekla mi je da te pozovem. Dobro sam, potpisao sam ugovor, nahranila me je, sve je u redu rekao sam joj - priča Vojin.

Foto: Printscreen You Tube

Radmila Savićević - Odigrala brojne kultne uloge

On kaže da mu je slavna glumica na kraju dala i novac jer su tada bila teška vremena kada se jedva sastavljao kraj s krajem.


- "Je l imaš šta da jedeš i je l imaš para?", pitala me je. Rekoh imam, svega imam. Kaže mi u tom trenutku: "Nemoj da lažeš, je l' gladuješ?!" "Ne gladujem, ne brinite." I tek kada sam pristao da uzmem taj novac, poslala me je kući. Predivna, bila predivna žena - zaključio je Ćetković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Magazin

Džet set

Srbija