• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

15.08.2023

23:00

Dečaka iz filma "Otac na službenom putu" nećete prepoznati! Danas je šef kuhinje jednog poznatog hotela!

printscreen

Kultura

Dečaka iz filma "Otac na službenom putu" nećete prepoznati! Danas je šef kuhinje jednog poznatog hotela!

Podeli vest

Neodoljivi dečko okruglih obraščića, dečak Malik iz kultnog Kusturičinog filma "Otac na službenom putu" mnogima je sinonim za lepe dane 80-ih godina.

Moreno Debartoli, odigrao je jednu od najzapaženijih dečjih uloga u jugoslovenskom filmu. On je zajedno sa Mikijem Manojlovićem i Mirjanom Karanović ocrtao i dočarao probleme i tragedije koje je porodica 50-ih godina proživljavala, te je ovaj film i dalje u vrhu ostvarenja koji idu nedeljom na nacionalnim frekvencijama.

Njegovo današnje zanimanje je na iznenađenje mnogih daleko "slađe". Debartoli je šef kuhinje sarajevskog hotela "Bristol", a od pre nekoliko godina je imenovan i za zvaničnog ambasadora svetski poznatog čokoladnog brenda za jugoistočnu Evropu.

Foto: printscreen

 

 

Kulinarsku karijeru je započeo 1998. u Izraelu. Nakon stečenog iskustva u Velikoj Britaniji, Moreno se vratio u Tel Aviv na poziciju šefa-kuvara za peciva i ketering. Od 2009. je vlasnik ugostiteljske kompanije u Rijeci. Moreno se školovao na izraelskoj školi gastronomije i 2002. stekao diplomu "Le Cordon Bleu" akademije u Londonu kao majstor za peciva. Već osam godina živi u Sarajevu u srećnoj porodici i, kako kaže, ne planira nigde da ide.

- Nadam se da više nige neću ići, ali nikad se ne zna. Osećam se kao da nikada nigde nisam ni išao. Sarajevo se, osim nekih ratnih tragova, nije mnogo promenilo. Što se kaže "svoj na svom". Moji roditelji Josip i Emina koji još žive u Izraelu, čuvaju albume sa slikama i potpisima svih glumaca iz filma. Oni se još nisu vratili. Tamo privode kraju svoje karijere i onda će u Sarajevo da dočekaju zasluženu penziju - kaže Debartoli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija