• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2023

19:44

Bila je u braku sa Zvonkom Bogdanom, a umrla kao beskućnica! Glumicu život nije mazio, ćerka joj je bila bolesna, a unuk autističan

Društvene mreže

Kultura

Bila je u braku sa Zvonkom Bogdanom, a umrla kao beskućnica! Glumicu život nije mazio, ćerka joj je bila bolesna, a unuk autističan

Podeli vest

Glumica Gizela Vuković umrla je 29. marta 2015, u 89. godini, zaboravljena od svih.

Iako je ostvarila uspešnu profesionalnu karijeru i postala poznata ličnost, ona je preminula u dubokom siromaštvu. Opšte je poznato da je bila u vezi sa pevačem Zvonkom Bogdanom, ali se takođe pamti da nakon njihovog razvoda nije birala pohvalne reči za njega. Njen život je bio obeležen brojnim trudnoćama i tugom, a njenu priču prati niz teških događaja.

Nekadašnja partnerka Zvonka Bogdana provela je poslednjih 13 godina svog života u usamljenoj sobi tamnog hotela, izveštavaju domaći mediji. Priznata srpska glumica, koja je osvojila "Zlatnu arenu" u Puli i igrala značajnu ulogu u domaćem filmu, našla se u velikim ekonomskim problemima koji su je prisilili da boravi u navedenoj sobi. Na samom početku, nije mogla ni priuštiti sebi tu prostoriju.

- Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj deo zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prestonici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo prenela sam na ćerku, a onda su stigle zlosrećne devedesete. Ćerkina agencija je počela da gomila dugove... Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, menjali podstanarske sobičke, gomilali dugove. U tim neprekidnim seljakanjima izgubila sam sve fotografije. Nemam, deco, nijednu staru sliku, nijednu. Ne znam ni gde mi je ostala "Arena" - ispričala je Gizela Vuković svojevremeno, prenosi "Kurir".

Foto: Printscreen You Tube

 

Njena ćerka Milica bila je teško bolesna, dok joj je unuk bio autističan, a kako je govorila, svi su ih zaboravili. Iako je bila u teškoj situaciji, svom drugom suprugu Zvonku Bogdanu nije želela da se obrati za pomoć, a o njemu je imala oštre reči.

- O braku s njim ne želim da govorim. Razišli smo se davno i šta tu više ima da se priča. Manite me njega. Ne želim da ga se sećam. Odavno nisam u kontaktu s njim. Ne interesuje me uopšte. Meni on nikada nije značio. On je taj koji se zakačio za mene. Balavac je bio. Od njega mi ništa ne treba. Za ljubav svog života, glumca Josipa Bajića, nažalost, nisam mogla da se udam. Bilo je raznih prepreka. Ali znam da me je mnogo voleo, a i ja, bogami, njega - govorila je Gizela svojevremeno.

Do poslednjeg daha glumica nije želela da se odovoji od bolesne ćerke i unuka, a pred smrt priželjkivala je samo da ima krov nad glavom.

Međutim, skončala je kao beskućnica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija