• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

04.09.2023

20:00

Reditelj filma "Pored tebe" dobio pare od države, a Srbiju pljuje na sva usta!

printscreen

Kultura

Reditelj filma "Pored tebe" dobio pare od države, a Srbiju pljuje na sva usta!

Podeli vest

Ponašanje reditelja je u najmanju ruku licemerno jer je od te iste države koju pljuje, za svoj projekat dobio 7.100.000 dinara, što je nešto više od 60.000 evra!

Reditelj filma "Pored tebe" Stevan Filipović dobio je od države novac za snimanje pomenutog trilera, a na sva usta pljuje svoju zemlju i vlast!

Beogradska premijera filma zakazana je za sredu, 6. septembar, a reditelj ovog ostvarenja ne gubi nijedan dan da na društvenim mrežama i u Šolakovim medijima ne kaže nešto protiv Srbije.

Jedan od primera je i analiza ovog ostvarenja koja je izašla u zagrebačkom Jutarnjem listu nakon premijere na Filmskom festivalu u Puli, a koju je Filippvić pohvalio.

Foto: Printscreen/Instagram/sejtanov_radnik

Reditelj Stevan Filipović

"Filipović je kroz priču o isprepletenosti privatnog i poslovnog u životu novinarke lokalnog tabloida Ksenije Marković (Mina Nikolić) progovorio o najbolnijim neuralgičnim tačkama srpskog društva - medijima kojima je jedina preokupacija veličanje lika i dela srpskog predsednika, političarima koji su na pozicije došli na pokvaren i podmukao način te treš rijaliti emisijama, modernom verzijom krvavih gladijatorskih igara za zabavljanje masa kako ne bi slučajno razmišljale o pandemiji, migrantima i drugim 'nebitnim sitnicama'" - piše u tekstu pomenutog lista.

Foto: Printscreen/Youtube/Hypnopolis Film

Glumica Mina Nikolić u filmu "Pored tebe"

Filipović je, reklo bi se, jedva dočekao ovakav članak, pa ga je odmah podelio na Tviteru.

"Zaboravite na tabloidni (i tendenciozni) naslov, ovo je najbolja analiza filma dosad: Jutarnji list - Triler 'Pored tebe' silovit je napad na Srbiju u kojoj su rijaliti zvezde uzori, a povlađivanje Vučiću poslanje", napisao je Filipović na Tviteru i tako stavio do znanja da se nedvosmisleno slaže sa svime što je napisano. 

Foto: Printscreen/Twitter/SejtanovRadnik

 

Ovo ponašanje reditelja je u najmanju ruku licemerno jer je od te iste države Srbije koju pljuje, za svoj projekat dobio 7.100.000 dinara, što je nešto više od 60.000 evra!

Ministarstvo kulture donelo je rešenje o dodeli sredstava po konkursu Filmskog centra Srbije za 2022. godinu, u kategoriji Stimulacija samostalno snimljenog domaćeg dugometražnog filma. 
Tada je na konkursu novac dodeljen za četiri projekta, među kojima se našao i film "Pored tebe". Podrška i novac obezbeđen je od strane Filmskog centra Srbije.

Foto: Printscreen/Youtube/Hypnopolis Film

Glumica Ceca Bojković u filmu "Pored tebe"

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Filipovićem kako bismo od njega dobili odgovore na pitanja zbog čega pljuje tanjir iz kojeg jede, ali su nam iz njegovog PR tima rekli da reditelj ne želi da priča za Informer.

Glavne uloge u filmu "Pored tebe" igraju Mina Nikolić, Mirijam Margolis, Isidora Simijonović, Nikola Rakočević, Nikola Glišić, Viktor Savić, Branislav Trifunović i Svetlana Ceca Bojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija