• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2023

22:34

Vuk Kostić razbesneo region svojim izjavama: "Bošnjački jezik ne postoji i zašto Srbin ne može da bude musliman?"

shutterstock/Informer

Kultura

Vuk Kostić razbesneo region svojim izjavama: "Bošnjački jezik ne postoji i zašto Srbin ne može da bude musliman?"

Podeli vest

Nakon što je izjava Vuka Kostića iz kontroverznog intervjua za ruski medij "Sputnjik" o odnosu Srba i Hrvata postala viralna, na društvenim mrežama pojavio se nastavak.

U nastavku ovog izazovnog razgovora, glumac je izneo svoje mišljenje da su Srbi i Bošnjaci isti narod, te je izrazio svoje nerazumevanje zašto neko ne može biti Srbin i muslimanske veroispovesti. Ovi zaključci su izazvali značajno negodovanje među ljudima.

- Kod nas je to prešlo sve granice. Smatram i te Bošnjake, za naš narod. Ranije smo svi govorili isti jezik, a sad imaš crnogorski, bošnjački. Ja to ne priznajem zato što možeš da govoriš Srpsko-hrvatski ili Hrvatsko-srpski. Isto Hrvati veliko pleme, ali bošnjački ne postoji. Moja generacija ništa nije kriva za te ratove i podele. Lakše bi nam bilo da smo ujedinjeni. Nisam ni neki Jugosloven preterani, ali moraš biti dobar sa komšijama. Užasno poštujem ljude od vere. Imam veliko poštovanje čak u MMA najviše volim te ruske borce to jest Dagistance, Čečene. Ustvari oni nisu ni Sloveni, oni su Avari ljudi, ali imaju tu svoju veru i ja veoma poštujem i mislim da bi nam bolje bilo da smo zajedno. Kako u celom svetu može da bude Francuz musliman, Englez musliman, a Srbin musliman ne može - istakao je on.

Naime, da se Vuk Kostić pita, on bi stavio "Berlinski zid" između teritorije Srbije i Hrvatske kako se, kako kaže, "nikada više ne bismo sreli".

Foto: ATA Images

 

- Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo, mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo - rekao je Vuk Kostić i nastavio:

- Mi smo najviše krivi koji smo kao uvek bili, hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu. Mene to jako pogađa, ja se saosećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko vekova, to je bio opšti haos.

- Poruka: Nemojte ni pokušavati da se družite, istorija se ponavlja! - naveo je on.

- Figurativno rečeno Berlinski zid - nemamo mi pare za to, ali ušteda bi bila više miliona ljudi dugoročno gledano - dodao je Vuk.

Da podsetimo, glumac Vuk Kostić dao je intervju za ruski medij "Sputnjik" u kojem je pričao o odnosu Srba i Hrvata, a njegova izjava je šokirala mnoge.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija