• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

19.10.2023

06:41

"Šezdeset scena je otpalo zbog prezahtevnog scenarija"! Peđa Bjelac otkrio nepoznate detalje sa snimanja "Crne svadbe"

Promo

Kultura

"Šezdeset scena je otpalo zbog prezahtevnog scenarija"! Peđa Bjelac otkrio nepoznate detalje sa snimanja "Crne svadbe"

Podeli vest

Peđa kaže da mu je jedna od najzahtevnijih scena koju je snimio u poslednjoj epizodi prve sezone bila ona sa koleginicom Jelenom Đokić.

Sa serijom "Crna svadba" bio sam svedok stvaranja istorije i nema bolje domaće serije, kaže Predrag Bjelac za Informer. Poznati glumac, koji već godinama uporedo snima i u inostranstvu, i to sa svetskim zvezdama, tvrdi da pomenuta serija, u kojoj glumi sveštenika Ilariona, može da parira Holivudu.

- "Crna svadba" je potpuno novi žanr u našoj televizijskoj produkciji. Serija izgleda svetski i može da parira svim inostranim projektima zbog savršenih vizuelnih komponenata, sjajne režije, efekata i muzike. Podigla je serijsku produkciju u Srbiji na viši nivo jer je u jednom i triler, horor, misterija i avantura - priča Peđa i otkriva da mnoge scene nisu snimljene jer su bile prezahtevne:

Foto: Printscreen/Youtube

Peđa Bjelac u seriji "Crna svadba"

- Scenario je fascinantan, nikada se ranije nisam susreo sa nečim takvim. Svaka epizoda je prolazila kroz 15 ruku, što znači da je studiozno napisana. Kada su mi na jednom od sastanaka rekli da iz produkcionih razloga 60 scena uopšte nije ni ušlo u proces snimanja, možete da zamislite kakva je to gromada od teksta, zahtevnosti i složenosti projekta. Dva puta sam pročitao ceo scenario jer mi je bio prezanimljiv.

Peđa kaže da mu je jedna od najzahtevnijih scena koju je snimio u poslednjoj epizodi prve sezone bila ona sa koleginicom Jelenom Đokić.

- Taj čin Natašinog zamonašenja, koju glumi Jelena, morali smo da izvedemo vrlo pažljivo i da poštujemo sve crkvene kanone koji su poznati, da ne uvredimo nikoga, pa ni sveštenstvo. Nisam crkvu u seriji doživeo kao našu, srpsku pravoslavnu, nego kao neku organizaciju koja ima svojih problema i mana. Pokušao sam kritički da se postavim prema tome, jer je moj lik sve samo ne pozitivan. Vrlo je teško i nezahvalno igrati takav lik verodostojno, da ga odbranim a da nikog preterano ne uvredim - kaže glumac.

Foto: Printscreen/Youtube

Peđa Bjelac u seriji "Crna svadba"

Snimanje druge sezone "Crne svadbe" nedavno je završeno, a Bjelac kaže da njegov lik u nastavku postaje mnogo značajniji.

- U drugoj sezoni nas svašta očekuje, biće haosa. Imam daleko značajniju i veću ulogu i biće tu mnogo iznenađenja. Ne smem ništa više od toga da otkrivam - kaže glumac.

Glavne uloge u seriji "Crna svadba" igraju Slavko Štimac, Uliks Fehmiu, Nikola Kojo, Jelena Đokić, Zlatan Vidović i Peđa Bjelac.

Seriju "Crna svadba" od večeras možete gledati svakog radnog dana na Informer televiziji sa početkom od 20 sati.

Foto: printscreen

Peđa Bjelac u filmu "Hari Poter i vatreni pehar"

 

Dambldor nas je
zasmejavao na snimanju

Peđa Bjelac, koji je 2005. godine u filmu "Hari Poter i vatreni pehar" glumio čarobnjaka Igora Karkarofa, kaže da ih je na snimanju najviše zasmejavao čuveni Dambldor, kojeg je glumio Majkl Gambon.
- To je bio neverovatan projekat, ogromna produkcija. Sa Danijelom Redklifom sam vrlo malo radio. Uglavnom smo se družili ujutru u šminkernici. Tamo je bilo 10 devojaka koje su radile sa nama i to je trajalo satima. Te maske su bile zahtevne. Meni su dva sata prišivali samo deo brade. Majkl Gambon nas je najviše zabavljao i zasmejavao. Divan gospodin prepun priča i anegdota - kaže Peđa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija