• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.11.2023

13:48

"Atelje 212" u Zagrebu! Predstava "Otac" na festivalu Gvelline večeri

Boško Đorđević

Kultura

"Atelje 212" u Zagrebu! Predstava "Otac" na festivalu Gvelline večeri

Podeli vest

Predstava "Otac" "Ateljea 212" izvešće se na festivalu Gvelline večeri u gradskom dramskom kazalištu Gavella 28. novembra u 20h.

U "Ateljeu 212", na Sceni „Mira Trailović“ igra  predstava „Otac“ Florijana Zelera, autora koga svetska kritika smatra jednim od najuzbudljivijih dramskih pisaca našeg vremena. Drugi deo Zelerove dramske trilogije („Majka“, „Otac“ i „Sin“) je tragikomična porodična priča fokusirana na ostarelog oca koji se bori sa demencijom.

Zeler, baveći se procesom starenja i, u datim okolnostima, izvrnutim odnosom oca i ćerke,  dovodi u pitanje i postojanost kategorija istine i realnosti.

Foto: Boško Đorđević

 

Ova predstava priča o demenciji u porodici o odnosu oca i ćerke,o ljubavi i gubitku. Intimna priča koja nam pomaže i omogućava da otvorimo vrata sopstvenog doma, da se osvrnemo i pogledamo ka sopstvenim korenima, porodici, u oči onima koji nas okružuju. Tekst pri tome provocira žanrovskom namernom nedorečenošću,koja nas šeta od psihološkog trilera do tragikomedije.

Foto: Boško Đorđević

 

Reditelj predstave je Paolo Mađeli. 

Dramu je prevela Ivana Dimić. Dramaturškinja je Željka Udovičić Pleština, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Leo Kulaš, koreograf Boris Lukman, muziku je iskomponovao KOIKOI, tekstove napisao Džoja Mađeli, a korepertitorka je Ana Ćosović.

U predstavi igraju Voja Brajović, Hana Selimović, Ivan Mihailović, Dragana Varagić Isidora Simijonović,  i Marko Grabež.

Premijera je bila 27. Marta 2023.na svetski dan pozorišta Atelje 212 scena Mira Trailović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija