• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/K.Ć./M.D.

11.01.2024

14:21

Otkriveni detalji filma "Nedelja": "Džejov život je toliko zanimljiv da smo imali mnogo materijala"

Alekasandar Jovanović Cile, shutterstock

Kultura

Otkriveni detalji filma "Nedelja": "Džejov život je toliko zanimljiv da smo imali mnogo materijala"

Podeli vest

Danas je održana promocija filma "Nedelja" za novinare, a tom prilikom su o ovom ostvarenju govorili producent, scenarista i reditelj.

Na promociji filma prvi je imao reč producent Vladan Anđelković.

Sve je iznenadila informacija da će Husein Alijević Husa tumačiti lik Džeja Ramadanovskog u filmu o životu preminulog pevača narodne muzike, a sada je producent otkrio i kako su pronašli "maloletnog Džeja" za potrebe filma.

Foto: Zoran Sinko

 

- Izazovan je film kada se radi o biografiji bilo koga. Najveći izazov je bio kasting i naći Džeja koji je u tim godinama imao trideset i kusur, ali i Džeja koji je maloletan i sreća nas je poslužila. Zanimljivo je da smo malog Džeja, odnosno Alena pronašli tako što je on u Skadarliji prišao našoj organizatorki da joj proda ružu, ona ga je snimila i sutradan je došao na kasting i otpevao pesmu "Nedelja" i tada smo shvatili da, pored sličnosti, je on neverovatan talenat za glumu.

Reditelj Nemanja Ćeranić je otkrio šta je u filmu ostavilo najveći utisak na njega.

Foto: Zoran Sinko

 

- Mi smo četiri meseca tražili ko će glumiti Džeja i sticajem okolnosti neko je spomenuo Husu i ono što je bilo najzanimljivije je da sam ja bio upoznati i sa Džejevom i sa Husinom muzikom. U jednom trenutku kada se Husa pojavio i došao na kasting, mi smo shvatili da je on i poznavao Džeja i da je '92 bio njegov igrač na Sajmu i da dolaze iz iste "pozadine". U tom trenutku smo znali da je on taj i mislim da je doneo jednu autentiku za naš film. Ono što je meni najviše zanimljivo je pojava lika Iso Lero Džamba, Džejevog brata od tetke i mislim da ovaj film nije samo o životu na Dorćolu, već i o odnosu dva brata roma sa Dorćola i priča o dve različite sudbine. Džej je posmatrao život Ise Lera Džambe i gledao ga kao nekog ko mu je uzor i ko je bio uspešan, njega su zvali "kralj Dorćola" i Džej je želeo da postane kao on, ali u jednom trenutku Iso nestaje, a Džej postaje najpoznatiji pevač u Jugoslaviji.

Scenarista Stefan Bošković rekao je kako su dolazili do informacija o pevačevom detinjstvu.

Foto: Zoran Sinko

 

- Film "Nedelja" je 90 posto po stvarnim događajima. Mića Sovtić, najbolji Džejov prijatelj je organizovao sate i sate priča zahvaljujući kojima smo došli do radnje. Džejov život je toliko zanimljiv da smo imali mnogo materijala. On je bio toliko popularna ličnost i mnogo toga se zna, ali detinjstvo je neotkriveno, pa smo se na to bazirali najviše. Slušajući te priče, shvatio sam da je njegovo stvaralaštvo i nastalo oslanjajući se na njegovo odrastanje. Zahvaljujući tom nečemu neukrotivom došli smo do magije zbog koje ga je publika volela.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija