• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

18.01.2024

12:13

"Tajne o Raki Đokiću otkrio nam je Futa!" Reditelj "Nedelje" o ulozi pokojnog menadžera koji je proslavio Lepu Brenu

Printscreen You Tube

Kultura

"Tajne o Raki Đokiću otkrio nam je Futa!" Reditelj "Nedelje" o ulozi pokojnog menadžera koji je proslavio Lepu Brenu

Podeli vest

Poznato je da je Raka Đokić zaslužan za vrtoglavi uspeh Lepe Brene i "Slatkog greha" kada je počeo da radi sa njima sredinom osamdesetih godina.

Nemanja Ćeranić kaže da su četiri meseca tražili ko će glumiti Džeja Ramadanovskog. Reditelj muzičke drame "Nedelja" koja govori o životu legendarnog pevača koji je preminuo u decembru 2020. godine otkriva da je bilo dosta problema dok na kraju nisu odlučili da glavnu rolu daju Huseinu Alijeviću Husi.

- Najveći izazov je bio pronaći ko će glumiti Džeja. Četiri meseca smo tražili ko će da ga igra. U jednom trenutku neko je slučajno pomenuo Husu i odlučili smo da ga pozovemo na kasting. Kada je došao razgovarali smo sa njim i shvatili da su obojica imali teško detinjstvo. Odmah smo znali da je on pravi za ulogu Džeja i drago mi je što je baš njemu pripala - kaže Ćeranić za Informer i dodaje da mu je pored Džeja bio interesantan i lik Isa Lera Džambe:

Foto: Zoran Sinko

Reditelj filma "Nedelja" Nemanja Ćeranić

- To je bio njegov brat od tetke. Koliko god je ova priča o Dorćolu, emociji i jednom vremenu, ovo je i priča o dva brata, dva puta i dve sudbine. Džej je posmatrao Džambu kao uzora i hteo je da postane kao on. Na kraju, Džej postaje zvezda, a Džamba nestaje i to ima baš veliku simboliku.

U filmu "Nedelja", čuvenog menadžera Raku Đokića dočarao je glumac Branko Janković, a reditelj Nemanja Ćeranić kaže da im je tajne i anegdote o njemu otkrio Aleksandar Radulović Futa koji ga je dobro poznavao.

Foto: ATA Images

Aleksandar Radulović Futa

- Futa nam je ispričao gomilu anegdota o Raki i taj deo da je stalno jeo dok je pričao. Tako smo uspeli da ga što verodostojnije prikažemo na velikom platnu - kaže Ćeranić.

Foto: Printscreen/Youtube/LepaBrena

Menadžer Raka Đokić

Poznato je da je Raka Đokić zaslužan za vrtoglavi uspeh Lepe Brene i "Slatkog greha" kada je počeo da radi sa njima sredinom osamdesetih godina.

Foto: Printscreen/Youtube/FilmNedelja

Branko Janković kao Raka Đokić u filmu "Nedelja"

Estradni menadžer koji je preminuo u oktobru 1993. godine je osim Brene sarađivao i sa drugim zvezdama poput Dragane Mirković i Miroslava Ilića.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija