• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

06.02.2024

14:09

Nišlijka očarala Džejmsa Bonda! Ona je jedina srpska glumica u filmovima o tajnom agentu 007 (FOTO)

profimedia

Kultura

Nišlijka očarala Džejmsa Bonda! Ona je jedina srpska glumica u filmovima o tajnom agentu 007 (FOTO)

Podeli vest

Nakon što se povukla iz glume, bavila se izdavaštvom i pisanjem, a 1999. u Londonu je organizovala proteste protiv NATO agresije na Srbiju.

Nađa Regin će zauvek ostati upamćena kao jedina srpska glumica koja je igrala u čak dva filma o Džejmsu Bondu. Rođena je u Nišu 1931. godine kao Nadežda Poderegin, a 1955. preselila se u London. 

Tokom glumačke karijere, koju je okončala 1968. godine, uspela je da se pojavi u 53 filmova i serija. U filmu "Iz Rusije s ljubavlju" igrala je devojku prijatelja Džejmsa Bonda, dok je u "Goldfingeru" tumačila trbušnu plesačicu Bonitu. U oba filma je sarađivala sa slavnim Šonom Konerijem

Foto: Printscreen/Youtube/Being James Bond

Nađa Regin u filmu "Goldfinger"

Nađa je i sama jednom prilikom za medije izjavila da je imala sjajnu saradnju sa čuvenim američkim glumcem i prisetila se jedne anegdote.

- Sećam se da je Šon bio divan glumac i kolega koji je uvek bio spreman da pomogne. Iz tog doba u sećanju mi je ostala i jedna anegdota. Vozač koji me je vozio na snimanja zamolio me je da uzmem autogram od Šona. Pokucala sam na njegova vrata i zamolila za autogram. U šali je rekao da može, ali ako dobije poljubac. Odgovorila sam da ću pozvati šofera da ga poljubi - ispričala je lepa Nišlijka.

Poslednju ulogu ostvarila je 1968. u seriji "Kuća komedije".

 

 

Nakon što se povukla iz glume, Nađa se bavila izdavaštvom i pisanjem, a 1999. u Londonu je organizovala proteste protiv NATO agresije na Srbiju. Preminula je u aprilu 2019. godine, a tada se od nje oprostila i produkcija filmova o najpoznatijem agentu na svetu.

"Žao nam je što je Nađa preminula u svojoj 87. godini. Pojavila se u dva filma o Džejmsu Bondu - "Iz Rusije s ljubavlju" i "Goldfingeru". Upućujemo molitve i saučešće njenoj porodici i prijateljim au ovom tužnom trenutku", pisalo je tada na zvaničnoj stranici filmova o Džejms Bondu na društvenoj mreži Iks.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija