• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.03.2024

17:13

Bruka i sramota! Belgijski umetnik osuđen za seksualno uznemiravanje studentkinja gostujući profesor u Beogradu

instagram/shutterstock

Kultura

Bruka i sramota! Belgijski umetnik osuđen za seksualno uznemiravanje studentkinja gostujući profesor u Beogradu

Podeli vest

Belgijski umetnik, plesni koreograf i reditelj Jan Fabre, koji se osuđen za seksualno uznemiravanje svojih studentkinja, boraviće u Beogradu u Institutu za umetičke igre od 18. do 24. marta kao gostujući profesor i to studentima svih nivoa studija!

Pored predavanja, tom prilikom će biti promovisana i njegova knjiga "Od akcije do glumačke interpretacije – Smernice Jana Fabra za izvođača XXI veka" u izdanju Instituta za umetničku igru.

I, ništa od ovoga ne bi bilo upitno da upravo jedan od najkontroverznijih evropskih umetnika,  nije osuđen od strane belgijskog suda za maltretiranje i nasilje nad pet žena, uz nepristojan napad na jednu od njih!

Naime, sud u Antverpenu je potom izrekao uslovnu kaznu od 18 meseci i takođe naložio Fabru da svakoj ženi isplati simboličnu odštetu od jednog evra, piše flamanski list De Morgen.

Oslobođen je za krivična dela protiv druge žene. Fabr se suočio i sa optužbama za seksualno uznemiravanje i nepristojan napad nakon trogodišnje istrage Arbeidsrechtbank Anvers, tribunala specijalizovanog za radne sporove. 

Kako Informer nezvanično saznaje od svojih izvora, pored toga, ovog profesora je za nedolično ponašanje i seksualno uznemiravanje optužila i grupa studenata. Čak dvadesetoro igrača iz trupe tvrdilo je da su trpeli godine svakodnevnog ponižavanja i o tome napisali otvoreno pismo.

Prema njihovim rečima, pored toga imali su i "polutajne" fotografske seanse u kojima su igračima nuđene pare i savetovano im da uzmu alkohol i drogu kako bi se osećali "oslobođenije".

Fabr je optužen i da je ponižavao žene na probama "sa bolnim i često otvorenim seksističkim kritikama".

- Umetnost je zaista doživela ozbiljan udara kada smo dozvolili, da jedan takav čovek o čijim zlodelima su pisali ne samo mediji u svetu, već i u našoj zemlji, bude gost i predavač našoj deci. Da, pored toga njegov dolazak najavljujemo na "sva zvona" i hrabrimo studente, buduće mlade umetnike, kako će upoznati vajnog profesora. A, zašto niko ne kaže, da je upravo taj profesor radio protiv zakona i bio sa njegove druge strane?! - ističe naš sagovornik. 

 

 

 

 

   


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Raskrinkano licemerje! Srbiju napadaju za poštene izbore, a u Nemačkoj se studentima plaća da glasaju!
Izbori 2024

Raskrinkano licemerje! Srbiju napadaju za poštene izbore, a u Nemačkoj se studentima plaća da glasaju!

Nemački mediji razotkrili su svo licemerje onih koji udaraju na državu Srbiju! Naime, u Nemačkoj studente pozivaju da promene prebivalište da bi mogli da glasaju na izborima u pokrajini Tiringiji gde desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) ima snažnu podršku, a prema pisanju uticajnih nemačkih listova, sve u cilju smanjivanja uspeha AfD na izborima. Studentima se za to čak nudi i novac!

09.03.2024

12:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Magazin

Džet set

Srbija