• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs/J.L.

09.03.2024

20:34

Čuveni beogradski šmeker bio u kontaktu sa američkom legendom! Zvao našeg glumca zbog brojeva za klađenje (VIDEO)

imdb/printscreen

Kultura

Čuveni beogradski šmeker bio u kontaktu sa američkom legendom! Zvao našeg glumca zbog brojeva za klađenje (VIDEO)

Podeli vest

Dijamant brušen na kaldrmi rodnog Beograda, Dušan Prelević Prele bio je mnogo toga fudbaler, roker, gluvator, glumac, boem, scenarista, a ostao je upamćen i po poznantsvu sa Čarlsom Bukovskim, američkim piscem koji je preminuo baš na današnji dan.

Dušan Prelević Prele, jedan od najvišestranijih boema i umetnika na prostorima bišve Jugoslavije imao je zanimljiv razgovor sa čuvenim američkim piscem Čarlsom Bukovskim.

- Šta za mene znači Čarls Bukovski. Ja mogu samo reći da meni uopšte nije žao što je nestao u tim poznim godinama i za razliku od mnogih mislim da je Bukovski živeo sasvim običan život. Takođe mislim da je pisao jednostavno, hoću reći, sjajno - rekao je Prelević jednom prilikom.

Prelević je tom prilikom objasnio i kako je izgledao telefonski poziv između njega i čuvenog Bukovkog.

- Na hipodrom sam došao da bih ispričao jednu autentičnu priču, jednu od telefonskih poziva koju sam ja, u nekim svojim stanjima oko pet ujutru,  zvrckao tog starog momka i mislim da je to bio treći ili četvrti put - kazao je Prele i dodao:

- Kod nas je obično pet izjutra, možete da pretpostavite kako sam se ja osećao, a dokučio sam da je tamo u San Pedru podne i smatrao sam da je sasvim primerno vreme da je čiča ustao. Moram da kažem da se uvek javljala žena koja je već posle drugog puta doviknula: "Hank, Belgrade"! I danas sam mnogo ponosan na ono "Belgrade" - zaključio je Prelević.

Foto: ambi

Čarls Bukovski

 

Čuveni razgovor Bukovskog i Preleta je bio dinamičan i posve zanimljiv, a interesatno je što je američka legenda tražila od naše legende da mu sastavi brojeve za tiket, za trke konja. 

- Pitao me je da li sam opet pijan, a ja kažem da jesam - istakao je na početku razgovora telefonskog razgovora Prele.

Tada je Bukovski dodao:

- Bolje idi spavaj.

- Zašto - upitao sam.

- Da bi sutra opet mogao da se napiješ - rekao je Bukovski i dodao:

 - Upravo se spremam da idem na konjske trke. Reci mi pet brojeva.

Na to Prele kaže: 

- Ne znam, dva, pet, osam, devet i lupam 44.

 Našta Bukovski reče:

- Pa da li si ti normalan, nema 44 konja na traci?

Razgovor između našeg i američkog velikana, samo je dokaz koliko je naša zemlja uvek bila puna kulture i uspeha i nadaleko smo bili poznati u svetu. To se nije promenilo ni raspadom Jugoslavije i Beograd je ostao stecište kulture, boema, muzike, pesme, ali i nauke koju su često hvalili svetski velikani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Pokolj u najavi, pitanje je dana kada Izrael kreće na Rafu i preostale Hamasovce! Oslobađanje talaca nije prioritet!
Tele Aviv neće stati

Pokolj u najavi, pitanje je dana kada Izrael kreće na Rafu i preostale Hamasovce! Oslobađanje talaca nije prioritet!

Oslobađanje izraelskih talaca koje drže militanti Hamasa neće imati uticaja na planove Izraela u Gazi, rekao je novinar Sulejman Masvadeh, koji je u citirao anonimni „politički izvor" u izraelskoj vladi. Pišući na svom Ks nalogu, Masvade je citirao svoj izvor koji je izjavio da „za razliku od publikacija, Izrael ni pod kojim okolnostima neće pristati na kraj rata kao deo sporazuma o oslobađanju naših otetih".

05.05.2024

22:10

Magazin

Džet set

Srbija