• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.07.2024

10:56

Jazz terapija za vikend u Botaničkoj bašti

Ivana Čutura

Kultura

Jazz terapija za vikend u Botaničkoj bašti

Podeli vest

Oba dana kapije Botaničke bašte za posetioce će biti otvorene od 16.00 časova, a program na Stage One počinje u 16.30h nastupom Ivana Radivojevića & No Room For Squares.

Tokom predstojećeg vikenda, 6. i 7. jula, u Botaničkoj bašti "Jevremovac" biće održano 18 koncerata na kojima će nastupiti najistaknutiji džez muzičari Srbije i gosti iz inostranstva u okviru festivala Somersby Jazz in the Garden. Festival će oba dana trajati od 16 do 23 časa, a ulaznice se mogu kupiti preko tickets.rs. 

U subotu 6. jula na Main stage-u kod Staklene bašte program počinje u 18.15 časova koncertom benda pijanistkinje Irine Pavlović, a od 19.45h će nastupiti Max Kochetov Quintet. Festival će u 21.15h biti svečano otvoren nastupom dečjeg hora The Gospel Kids. Od 21.30h posetioce očekuje uzbudljivi program Ramba Amadeusa i njegovog benda Organic Trio, a specijalna gošća će biti pevačica i multiinstrumentalistkinja Alba Nacinovich. Rambo će prirediti svojevrsni muzički stand-up ispunjen interakcijom, zabavom i opuštenom atmosferom.

Foto: Ivana Čutura

 

Na Garden stage-u će se od 17.30h odvijati ne manje atraktivan program u okviru koga će nastupiti Shljuka Quintet, Drama Quartet, a od 20.30h i bend Bullet for a Badman.

Drugog dana festivala, 7. jula program na Main Stage-u počinje u 18.30h nastupom seksteta Miloša Čolovića, a od 20h saksofonista Luka Ignjatović sa svojim bendom Schime će publiku uvesti u vrhunac večeri kada će nastupiti prvi put u karijeri kao duet Vlatko Stefanovski i Vasil Hadžimanov. Na koncertu će izvesti program koji je osmišljen specijalno za ovaj festival, a koji će činiti najbolja ostvarenja više decenija dugih uspešnih karijera ova dva vrsna muzičara. Specijalni gost Vlatka i Vasila će biti američki džez pevač Dean Bowman. 

Foto: Promo

 

Program na Garden stage-u u 17.30h otvara tribute bend Blues Brothers, potom kvartet srpsko-ukrajinske pijanistkinje Katarine Kochetove, a završava se nastupom kvinteta američkog tromboniste Corey Wilcox-a.

Foto: Ivana Čutura

 

Oba dana kapije Botaničke bašte za posetioce će biti otvorene od 16.00 časova, a program na Stage One počinje u 16.30h nastupom Ivana Radivojevića & No Room For Squares. Na ovom stage-u posetioci će u subotu uživati i u nastupima Kosta Vukašinović Quintet-a i Herb Hunters-a, a u nedelju ih očekuju kvarteti Jovana Milovanovića i Bobane Đorđević.

Foto: Promo

 

Festival Somersby Jazz in the Garden publici pruža poseban i drugačiji ugođaj u odnosu na druge džez festivale i zato je najveće iznenađenje poslednjih decenija na domaćoj džez sceni. Festival je tokom prethodne tri godine u bajkoviti ambijent Botaničke bašte doveo brojne posetioce i muzičare i postao jedan od najznačajnijih muzičkih događaja u Beogradu. Zato požurite po svoje ulaznice i ne propustite sjajan vikend na festivalu Somersby Jazz in the Garden!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija