• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

03.07.2024

10:05

Snežana Savić za Informer o ulozi Jovanke Broz: "Biće to veoma ambiciozan projekat"

Shutterstock/promo/YouTube videoprintscreen

Kultura

Snežana Savić za Informer o ulozi Jovanke Broz: "Biće to veoma ambiciozan projekat"

Podeli vest

U planu je da se ceo serijal radi sa Amerikancima, a snimanje neće početi pre leta naredne godine.

Sledeće godine počinje snimanje serije o Jovanki Broz. 

Iza ovog projekta stoji GFC produkcija i producentkinja Danka Milošević, poznata po filmu i seriji "Vera", te gledanim i hvaljenim dokumentarno-igranim serijalima "Jovanka Broz i tajne službe" i "Drug Marko". 

Trenutno se piše nova ruka scenarija, a sve se radi uz blagoslov porodice Budisavljević.

Glavna uloga pripašće Snežani Savić koja će dočarati nekadašnju prvu damu i suprugu predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.

Foto: wikipedia

Jovanka Broz i Josip Broz Tito

Na celom projektu kao konsultant radi i Svetko Kovač, scenarista i nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije.

Snežana Savić se povodom ovog projekta prvi put oglasila za medije i za Informer otkrila da je uzbuđena zbog celog projekta.

- Radujem se toj ulozi, to će biti veoma ambiciozan projekat - kaže Snežana za Informer.

Foto: ATAIMAGES

Snežana Savić

Glumica je već igrala Jovanku u igrano-dokumentarnoj seriji "Jovanka Broz i tajne službe" koja se 2021. godine emitovala na RTS i dodaje da će joj to umnogome pomoći u izgradnji lika i u novom projektu o Titovoj ženi.

- Dobila sam velike hvalospeve igrajući Jovanku u toj igrano-dokumentarnoj seriji. Kritike su bile maestralne, šta čovek više da poželi u karijeri nego da ga sačeka takav hvalospev. Ja tu ulogu volim i smatram da je to nešto najzerije što sam do sada uradila. Ulogu Jovanke sam već izradila i postavila je u smislu svega što čini jednu ulogu, i pokret i glas. Vrlo sam studiozno pristupila tome u odnosu na ono što postoji od podataka o njoj, jer o njoj praktično nema nekih video zapisa gde ona govori, ima ih malo. Trudila sam se da na osnovu tog malog napravim lik i da naučim da postavim glas i dikciju. Nekad je govorila na jekavici nekad na ijekavici - kaže Snežana za Informer.

Foto: Informer

Snežana Savić kao Jovanka u igrano-dokumentarnoj seriji

U planu je da se ceo serijal radi sa Amerikancima, a snimanje neće početi pre leta naredne godine. Kastinge za glumce radiće u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

Serija će pratiti život Jovanke Broz i posle Tita, a publika će saznati kakav ugovor je odbila da potpiše neposredno pred smrt. Jovanka je rođena 1924. Bila je učesnica Narodnooslobodilačke borbe i supruga predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, a kao prva dama učestvovala je u brojnim međunarodnim posetama, kao i na prijemima značajnih ličnosti koje su dolazile u SFRJ. Bila je akter i svedok brojnih istorijskih događaja... Posebno je zanimljivo kako je ona za relativno kratko vreme od obične radnice u Belom dvoru postala glavna domaćica vile u Užičkoj 15, a zatim i osoba od Titovog velikog poverenja i pomoćnik sekretara u Titovom kabinetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija