• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

02.07.2024

11:54

(FOTO) Ovaj srpski glumac igra Dražu Mihailovića! Snimanje filma "Đeneral" se polako privodi kraju, evo kada se očekuje premijera

Internet printscreen

Kultura

(FOTO) Ovaj srpski glumac igra Dražu Mihailovića! Snimanje filma "Đeneral" se polako privodi kraju, evo kada se očekuje premijera

Podeli vest

Film "Đeneral" snima se prema istinitim događajima.

Snimanje filma "Đeneral" o Draži Mihailoviću trebalo bi da do kraja godine bude završeno.

Snimanje filma počelo je još 2023. godine, ali je zbog ograničenog budžeta morao da bude snimljen iz dva dela.

Film "Đeneral" snima se prema istinitim događajima. U prvom planu je najveća ofanziva četnika protiv Osovine, u jesen 1943, što je ujedno bila najveća antiosovinska akcija između Istočnog i Zapadnog fronta u Drugom svetskom ratu u Evropi. Istovremeno, novopridošli šef savezničkih vojnih misija pri Vrhovnoj komandi Jugoslovenske vojske, general Armstrong, sledeći naređenja iz svoje komande u Kairu, u kritičnim trenucima počinje da postalja nevojničke zahteve generalu Draži Mihailoviću.

Glavnu ulogu u filmu, lik generala Dragoljuba Mihailovića igra srpski glumac Nikola Rakočević.

Foto: Printscreen/Youtube/PoglediKragujevac

Nikola Rakočević kao Draža Mihailović

Prema rečima glavnog scenariste i režisera filma Miloslava Samardžića prošle godine snimljena su 94 minuta filma, a uskoro počinje snimanje i preostalih 60 minuta.

- Knjiga snimanja je završena. Sve je dogovoreno, svaki čovek, svako mesto... Samo se čeka septembar, da to sve počne. Onda sledi montaža, specijalni efekti, kolor korekcija, dizajn zvuka, komponovanje muzike... Plan je da se film nađe u bioskopima u oktobru 2025. godine. Posle toga na red dolazi televizija, tokom 2026. godine. Film snimamo iz dva dela, zato što nije bilo sredstava da se snimi odjednom - rekao je za Kurir Samardžić.

Foto: Printscreen/Youtube/PoglediKragujevac

Nikola Rakočević kao Draža Mihailović

Ostale uloge u filmu "Đeneral" igraju i: uloge oficira Vrhovne komande Jugoslovenske vojske igraju Vladimir Jocović (potpukovnik Mirko Lalatović), Miloš Krstović (potpukovnik Luka Baletić), Petar Lukić (major Živojin Marković) i Milomir Rakić (major Zaharije Ostojić). Članove britanske vojne misije tumače: Stevan Mrđenović (Čarls Armstrong), Luka Miljković (Vilijam Bejli), Nikola Vasiljević (Bil Hadson), Nikola Popović (Arči Džek) i David Pilipović (narednik Džonson).

Scene za film "Đeneral" snimane su u Srbiji i Republici Srpskoj. Posebno će biti autentične scene snimanja bitke za Višegrad koja se odigrala 5. oktobra 1943. godine, kada su pripadnici Jugoslovenske vojske oslobodili taj grad od hrvatskih ustaša i Nemaca. Pored Višegrada, scene su snimane u Užicu, na planini Rudnik, Gledićkim planinama, Ovčar banji, travnatom aerodromu u Davidovcu kod Paraćina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija