• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

05.07.2024

09:51

Ovo su naši najplaćeniji glumci: Za jedan dan zarade hiljade evra, a on ubedljivo drži prvo mesto

Aleksandar Jovanović Cile, E-Stock, ATA Images

Kultura

Ovo su naši najplaćeniji glumci: Za jedan dan zarade hiljade evra, a on ubedljivo drži prvo mesto

Podeli vest

Predrag Miki Manojlović već godinama važi za najplaćenijeg srpskog glumca budući da navodno svoj dan snimanja naplaćuje između 3.000 i 5.000 evra.

Pre nekoliko godina Miki je držao cenu 2.000 evra, ali je ulaskom u zlatno doba domaćih serija, glumačka profesija je postala jedna od najplaćenijih u Srbiji. Umetnici ranga Manojlovića samo za dan zarade nečiju godišnju ili mesećnu platu.

Po snimajućem danu glumci na studijma ili nepoznati mogu da pogode honorare od 200 do 450 evra, u zavisnosti od veličine uloge i broja scena, pa se tako njihove mesečne plate kreću od 4.500 do čak 10.000 evra! Zanimljiv je podatak da snimajući dan za dete, pa i bebu, staje 100 evra, što je, takođe, unosna zarada.

Foto: ATAIMAGES

Miki Manojlović

Najplaćeniji naš glumac je Miloš Biković, ali zbog angažmana u Rusiji i Evropi, gde je njegov dan oko 5.000 evra.

Foto: Printscreen/Instagram/bikovic

Miloš Biković

U Rusiji je stvar mnogo transparentnija nego u Srbiji, pa zarade glumaca nisu poslovna tajna.

Jedan Bikovićev dan na setu za komediju "Sluga", jedan od najgledanijih filmova u istoriji ruskog bioskopa, koštao je 420.000 rubalja (oko 5.200 evra). Budući da je snimanje ove komedije trajalo 39 dana, računica kaže da je srpski glumac zaradio više od 200.000 evra. Film je prošao veoma uspešno i zaradio je više od 50 miliona evra. Biković je i u Rusiji uvek u deset najplaćenijih umetnika.

Rame uz rame s Mikijem je i Aleksandar Berček. On snimajući dan naplaćuje i do 3.000 evra, ali igra i za mnogo manje novac, kada mu se dopadne uloga. Velikom retko snima, pa nije u top deset listi po zaradama.

Foto: Rade Prelić/Tanjug

Aleksandar Berček

Andrija Milošević ima manju dnevnicu, ali zarađuju više jer se bavi produkcijom i snimaju TV reklame. Popularnost na Instagramu mnogim glumcima donosi solidnu zaradu, a Andrija ima i svoj šou program, koji nije manje od 10.000 po epizodi, piše Kurir.

Foto: ATAIMAGES

Andrija Milošević

Glumac Milan Marić stekao je veliku popularnost ulogom u filmu "Toma", koji prati život našeg legendarnog pevača Tome Zdravkovića. Od tada je cena njegovog honorara znatno porasla i jedan je od plaćenijih glumaca.

U top pet svoje mesto je našao i Nenad Jezdić, jer je krenuo da snima "Igru sudbine". Na listi najplaćenijih glumaca nalaze se i Nikola Kojo, Vuk Kostić, Andrija Kuzmanović i Nebojša Dugalić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija