• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

09.07.2024

13:36

Otkrivena dugo čuvana tajna "Sivog doma"! Snimljen je i istoimeni film, evo zbog čega nikada nije prikazan

printscreen

Kultura

Otkrivena dugo čuvana tajna "Sivog doma"! Snimljen je i istoimeni film, evo zbog čega nikada nije prikazan

Podeli vest

Prošlo je 38 godina od premijere kultne serije "Sivi dom" koja je na male ekrane u tadašnjoj Jugoslaviji donela potpuno novu estetiku.

Ova drama reditelja Darka Bajića snimana je tokom 1984. i 1985. godine i govori o sudbinama dece iz popravnog doma. Serija se premijerno emitovala tek od februara 1986. 

Gordan Mihić koji je pisao scenario za ovu seriju u mnogobrojnim intervjuima pričao je da se u njoj najviše istakao Žarko Laušević i da je nakon te uloge postao jedan od najtraženijih mladih glumaca.

-  Iznad svih ostalih fantastičnih glumaca koji se pojavljuju u seriji, najviše se istakao Laušević. Imao je najtežu ulogu zbog koje tokom svih 12 epizoda gotovo da i ne progovara. Ta uloga ostavila je veliki pečat u njegovoj karijeri i mislim da nikad posle toga nije odigrao tako zahtevnu rolu - ispričao je Mihić.

Foto: Printscreen/Youtube

 

Malo je pozanto da po istoimenoj seriji snimljen i film koji nikada nije prikazan u bioskopima, a reditelj Darko Bajić otkrio je i zbog čega.

Sećam se da je producent Đorđe Zečević tada pitao Žarka Lauševića i mene: "Što ne napravite film od toga?" Mi smo to na kraju i uradili, ali on je završio direktno na VHS kaseti. Taj film se nikada nije prikazao nigde - ispričao je Bajić.

Pored Žarka ostale uloge u seriji "Sivi dom" igrali su i Bata Živojinović, Branislav Lečić, Bane Vidaković, Zoran Cvijanović, Mima Karadžić i mnogi drugi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija