• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.07.2024

12:20

Prirodnjački muzej u Svilajncu pripremio bogate letnje sadržaje za posetioce svih generacija

Ivana Todorov

Kultura

Prirodnjački muzej u Svilajncu pripremio bogate letnje sadržaje za posetioce svih generacija

Podeli vest

Prirodnjački centar u Svilajncu tokom jula i avgusta pripremio je raznovrstan program u kojem će posetioci uživati i stvarati nezaboravne uspomene.

Na programu su predstave za decu, kreativne i naučne radionice, poučni eksperimenti, a uživaće se i u bioskopu na otvorenom, mađioničarskim trikovima i mnogim drugim aktivnostima.

Već tradicionalna manifestacija i svojevrsna čarolija je i „Noć u muzeju” u kojoj publika ima priliku da u mraku, pomoću baterijskih lampi, obilazi muzejske postavke u pratnji vodiča. Ove godine Prirodnjački centar otišao je korak dalje i svojim posetiocima nudi nezaboravno iskustvo - da provedu celu noć umuzeju odnosno da prespavaju u vrećama za kampovanje, slušaju kamperske priče i posmatraju zvezde. Ovako posetioci imaju prilike da dožive muzej na jedan potpuno drugačiji način. Broj posetilaca za obilazak muzeja za Noć u muzeju nije ograničen dok je za kampovanje ograničen na prvih 50 ljudi koji se prijave. 

Foto: Ivana Todorov

 

Devojčicama i dečacima se na interesantan način približava uloga i značaj nauke, ali se ujedno kroz edukativne i kreativne predstave, radionice i igre razvija njihova znatiželja i kreativnost. Naučiće i lekcije o ekologiji, higijeni, vulkanskim erupcijama, umetnosti ...

Poslednje nedelje avgusta biće organizovane "Dino igre bez granica" gde će timovi mališana iz različitih gradova na poligonima u parku, pokazati veštine u sportskim takmičenjima. Oni će proveriti znanje i iz oblasti prirodnih nauka i ovo je već tradicionalna dečija sportsko-zabavna manifestacija, koja svake godine okuplja sve više učesnika iz cele Srbije.

Foto: Ivana Todorov

 

Takođe, tokom cele letnje sezone, uz kupljenu kartu za Prirodnjački centar, gosti će moći besplatno da koriste gradske bazene, koji se nalaze nadomak Prirodnjačkog centra i tu pronađu osveženje i dodatnu zabavu.

Letnji program zatvoriće jedna od omiljenih aktivnosti najmlađih, a to je potraga za blagom.

Kompletan repertoar sa datumima i satnicama možete pogledati na sajtu prirodnjackicentar.rs ili na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vučević odbrusio opoziciji: Deklaracija nije pamflet, nego osnov političke borbe za opstanak Srba!
Politika

Vučević odbrusio opoziciji: Deklaracija nije pamflet, nego osnov političke borbe za opstanak Srba!

Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda nije nikakav pamflet i fikcija, nego prava nacionalna deklaracija i naš politički odgovor u odnosu na situaciju koja je prisutna na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj, poručio je danas u Skupštini Srbije premijer Miloš Vučević, kritikujući odnos opozicije prema ovom dokumentu.

24.07.2024

13:25

Jovanov odgovorio Milošu Jovanoviću: Kaže da je SPC temelj, a glasao protiv izgradnje crkve u Novom Sadu!
Politika

Jovanov odgovorio Milošu Jovanoviću: Kaže da je SPC temelj, a glasao protiv izgradnje crkve u Novom Sadu!

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija sutra“, reagovao je danas, tokom sednice Narodne skupštine, na izlaganje narodnog poslanika Miloša Jovanovića (Nova DSS-POKS-NADA) i poručio da je zanimljivo kad nam o važnoj ulozi SPC govore oni koji su u Novom Sadu glasali protiv izgradnje hrama SPC posvećenog velikomučenicima stradalim u Novosadskoj raciji, zajedno sa svima onima sa kojima su kasnije bili u koaliciji.

24.07.2024

13:14

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija