• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

25.07.2024

14:12

Svi je pamte kao Đošinu ženu iz "Porodičnog blaga": Jelena je sve zasmejavala kao Zorka, a u srcu je nosila veliku tugu

Printscreen/Youtube

Kultura

Svi je pamte kao Đošinu ženu iz "Porodičnog blaga": Jelena je sve zasmejavala kao Zorka, a u srcu je nosila veliku tugu

Podeli vest

Glumicu Jelenu Čvorović Paunović publika je zavolela i upamtila po ulogama u kultnim serijama "Srećni ljudi" i "Porodično blago". U ulozi Zorke Pandurović je posebno zasmejavala gledaoce jer je briljirala u zajedničkim scenama sa Đošom (Bogoljub Mitić).

Preminula je 6. decembra 2023. godine u Beogradu u 75. godini života, a iza sebe je ostavila brojne uloge po kojima će je ljudi zauvek voleti.

Bila je prepoznatljiva i po svom hrapavom glasu, a jednom prilikom je ispričala da mnogi ne znaju kako se zapravo zove.

- Retko ko od gledalaca zna kako se zovem, ali na moju sreću znaju uloge koje sam igrala. Često sam glumila neke "marginalce", pa su mi prijatelji mojih roditelja govorili: "A što nisi igrala neku gospođu?" - ispričala je jednom prilikom.

Foto: printscreen

 

Ono što je manje poznato kad je ona u pitanju jeste tragedija koju je doživela. Jeleni je 2019. godine preminuo suprug. Sa njim je dobila i ćerku, a posle njegovog gubitka do kraja života je nosila tugu u svom srcu.

Postoji i jedna zanimljiva priča iz njenih mlađih dana koja mnogima nije poznata.

Foto: printscreen

 

Kada je imala 15 godina upoznala je mladića koji je služio vojsku i koji je bio 12 godina stariji od nje. Jelena tada nije želela ništa da ima sa njim, ali je volela da ga gleda kako svira violinu, pa ju je čak on donekle naveo da upiše glumu. Pokazao joj je kako izgleda akademija koju je i on pohađao. Međutim, dok je ona bila na odmoru, on je otišao iz vojske i ostavio joj svilene čarape kao poklon.

Posle toga je uspela da ga vidi tek mnogo kasnije. Pamtila ga je po očima i tome što za vreme vojske nije imao kosu. Srela ga je pre nekoliko godina. Odselio se u Švedsku i oženio se prvakinjom stokholmske opere, a tamo i dalje živi. Jelena se kasnije udala i dobila ćerku.

Jelena je briljirala u još jednoj seriji proslavljenog scenarsite Siniše Pavića "Srećni ljudi", gde je tumačila lik neurotične Žakline, supruge Kuce (Dragan Mićalović). 

Diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1972. godine u klasi profesora Milenka Maričića. Skrenula je pažnju publike nesvakidašnjim i originalnim načinom kreiranja likova, a poznata je i po svojoj specifičnoj boji glasa. Od 1985. godine pa sve do svoje smrti bila je stalna članica Beogradskog dramskog pozorišta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija