• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

27.07.2024

14:07

Srpski glumac obukao narodnu nošnju pa zapevao na Kosovu i Metohiji: Milan Vasić oduševio Srbe u zadužbini cara Dušana (FOTO)

Printscreen/Instagram

Kultura

Srpski glumac obukao narodnu nošnju pa zapevao na Kosovu i Metohiji: Milan Vasić oduševio Srbe u zadužbini cara Dušana (FOTO)

Podeli vest

Milan Vasić održao je juče koncert u manastiru Svetih Arhangela u Prizrenu povodom istoimene slave.

Milan u poslednje vreme veći deo godine provodi na rodnom Kosovu i Metohiji gde ima svoju kuću.

Pored glume bavi se i pevanjem kosovskih pesama i često nastupa u okviru raznih kulturno-umetničkih programa širom južne srpske pokrajine.

Juče je na oduševljenje brojnih Srba koji žive u tom delu naše zemlje nastupio u manastiru Svetih Arhagela u Prizrenu za šta je dobio brojne pohvale meštana.

Foto: Foto: Printscreen Instagram

 

On je bio obučen u tradicionalnu srpsku nošnju, a između ostalog pevao je i svoju pesmu "Poleteo soko sivi". U jednom trenutku zaigrao je i kolo.

Poznati glumac je od prisutnih dobio samo pohvale koji su se oduševljenjem delili snimke njegovog nastupa na društvenim mrežama,

"Tako se peva u Prizrenu, Dušanovom gradu", "Primer kako se koristi medijski prostor i popularnost u najbolje svrhe. Duboki naklon za Milana Vasića i sve što čini za Kosovo i Metohiju", samo su neki od komentara oduševljenog naroda.

Foto: printscreen/Instagram

 

Milan je ranije na Instagramu najavio svoj nastup ispred srpske svetinje.

- Iguman me je zamolio da kulturni deo programa za slavu Svetih Arhangela organizujem ja. Voleo bih da dođete u što većem broju - rekao je glumac u videu koji je nedavno postavio na Instagramu.

Manastir Svetih arhangela je zadužbina srpskog cara Dušana Silnog koji se nalazi u kanjonu reke Prizrenske Bistrice nedaleko od grada Prizrena i pripada raško-prizrenskoj eparhiji Srpske pravoslavne crkve.

 

Građen je u periodu od 1343. do 1352. godine kao grobna crkva cara Dušana i smatra se da je predstavljao vrhunac srpskog sakralnog graditeljstva koji je presudno uticao na nastanak i razvoj moravskog stila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija