• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.07.2024

16:31

Epicentar najluđeg provoda u Srbiji: Sutra počinje Guča! Internacionalni gosti okupirali sve, evo šta se očekuje

KC Guča

Kultura

Epicentar najluđeg provoda u Srbiji: Sutra počinje Guča! Internacionalni gosti okupirali sve, evo šta se očekuje

Podeli vest

Sutra počinje najveća trubačka manifestacija na svetu – Guča festival. Atmosfera je već uzavrela dok mnogobrojni posetioci pristižu iz svih krajeva sveta.

Finalne pripreme za početak Guča festivala i 63. Dragačevskog sabora trubača na samom su kraju, a svi znakovi upućuju na to da će ovogodišnji festival trubačke muzike biti najspektakularniji dosad.

Ulicama Guče već uveliko odjekuju zvuci trube, mirisi specijaliteta miluju čula, a uzbuđeni posetioci otkrili su kakva očekivanja imaju od ovogodišnjeg Sabora.

- Stigli smo jutros iz Banjaluke. Svake godine na Guči  je sve bolje i bolje. Ovaj festival ima neku posebnu čar koju nigde drugde nisam doživeo - rekao je Dejan koji Dragačevski sabor posećuje već treću godinu zaredom.

Nasuprot njemu, simpatična grupa iz Velike Britanije po prvi put se našla u ovom epicentru dobrog provoda, ali sudeći po oduševljenju na njihovim licima ne sumnjamo da će dolazak na Guču i za njih postati tradicija.

Foto: KC Guča

 

- Prvi put smo u Guči i u Srbiji i jedva čekamo da osetimo tu energiju o kojoj svi pričaju. Imamo nekoliko prijatelja koji su već bili, oni su oduševljeni, a i nama se sviđa ovde. Ljudi su veseli i srdačni, jako su druželjubivi i svi hoće da pomognu. Već smo istražili varošicu, a degustirali smo i neka tradicionalna jela. Hrana je sjajna - rekli su oni.

Uzbuđenje nije na vrhuncu samo kod posetilaca. Domaćini koji su već mesecima u pripravnosti navode da je interesovanje za ovogodišnji Sabor nadmašilo sva očekivanja.

Foto: Skymusic

 

- Svi apartmani i sobe su bukirani još od marta. Imam tri apartmana i šest soba i sve je odavno popunjeno - rekao je Dragan Jovanović, koji godinama unazad posetiocima nudi smeštaj za Guča festival i Dragačevski sabor trubača.

Ove godine u okviru Guča festivala (01 – 04. avgust) i Dragačevskog sabora trubača (02 – 04. avgust) nas očekuje pregršt dobre zabave, a među najavljenim izvođačima su majstori trube Boban i Marko Marković, Dejan Petrović i njegov Big Bend, Ekrem Mamutović, Dejan Lazarević, prošlogodišnji pobednici, a osim finalnog takmičenja trubačkih orkestara poslednjeg saborskog dana (nedelja, 04. avgust) očekuje nas Gala koncert sa Velikim revijalnim orkestrom pod upravom Vlade Panovića sa gostima pevačima -  Snežanom Đurišić, Čedom Markovićem, Aleksandrom Tirnanićem i Danicom Krstić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jarić: Izjave o uticaju litijuma na anomalije kod novorođenčadi paušalne i neprimerene
Društvo

Jarić: Izjave o uticaju litijuma na anomalije kod novorođenčadi paušalne i neprimerene

Specijalista radiologije sa Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Aleksandra Jarić ocenila je danas da su paušalne i neprimerene tvrdnje da projekat Jadar može da dovede do toga da se novorođenčad rađaju sa anomalijama i da nije dobro da paušalna mišljenja iznose ljudi, koji, kako je navela, nisu stručni da se bave pitanjem uticaja litijuma na zdravlje ljudi.

31.07.2024

18:39

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21