• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

04.08.2024

08:07

Između Srbije i Hrvatske treba podići Kineski zid! Srpski glumac zagrmeo zbog ustaških zločina: "Neprirodno je biti prijatelj sa narodom koji je učinio veliko zlo Srbima"

ATAIMAGES/Shutterstock

Kultura

Između Srbije i Hrvatske treba podići Kineski zid! Srpski glumac zagrmeo zbog ustaških zločina: "Neprirodno je biti prijatelj sa narodom koji je učinio veliko zlo Srbima"

Podeli vest

Danas 4. avgusta, navršava se tačno 29 godina od zločinačke ustaške akcije "Oluja" u kojoj je iz Hrvatske proterano više od 250.000 Srba.

Zločinačka akcija "Oluja" počela je 4. avgusta 1995. godine u pet sati ujutru.

Ustaše su u akciji upotrebile 138.350 vojnika, 350 tenkova, 800 komada artiljerijskog oružja i 30 aviona i helikoptera.

Prošle godine snimljen je film "Oluja" u režiji Miloša Radunovića koji je izazvao veliku pažnju javnosti, a koji je pokazao sve strahote prognanih Srba iz svojih ognjišta. 

Naš glumac Slobodan Ćustić, kojeg šira publika zna po ulozi Vukašina Suvobrka iz serije "Igra sudbine" za Informer rado priča o ovoj bolnoj temi za sve Srbe iz razloga kako se takav zločin nikada ne bi zaboravio.

Foto: RTS prntscreen

 

Slobodan kaže da se preko zločina kakvi su "Oluja" i varvarski i zločinački pokolj u Jasenovcu od strane ustaša nikada ne smeju zaboraviti i preko njih se ne sme preći.

- Ne treba da pređemo ni preko čega. Sve što je učinjeno ne može da se zaboravi ili izbriše. To nije reč koja je napisana na belom papiru pa uzmete gumicu i obrišete. Zna se da su stotine hiljada žena, dece i starih ljudi pobijeni u Jasenovcu. Ko to ima pravo da kaže: "Dobro, ajde, bilo je šta je bilo". Nije dobro. Mi samo treba da budemo korektne komšije - priča Slobodan za Informer i nastavlja:

Foto: Zoran Sinko

Glumac Slobodan Ćustić

- Međutim, znate šta je tu najtužnije. To što je 90 odsto građana koji žive na teritoriji koja se zove Hrvatska, to su sve Srbi. Najkrvoločniji neprijatelji nama su uglavnom bili Srbi samo druge veroispovesti. Kod nas zapravo vekovima traje verski rat. Toliko smo glupi. Nije građanski rat, nego verski. Ako se jedan narod podeljen na katolike, pravoslavce i muslimane tuče zbog toga što vlada ogromna doza primitivizma, kompleksa i manipulacija, onda je to strašno. Šta god nam se pokaže da uradimo, mi to uradimo. Lakše je otići i ubiti komšiju nego otići kod njega popiti kafu, lepo porazgovarati i reći: "Hajde da se družimo i živimo u ljubavi". Svako ko je napravio zločin mora da odgovara, međutim političari ih štite. 

Ćustić kaže da je neprirodno biti prijatelj sa narodom koji je učinio veliko zlo Srbima.

Foto: Zoran Sinko

Glumac Slobodan Ćustić

- Ne možemo i neprirodno je biti prijatelj sa narodom koji je učinio takvo zlo Srbima. Ko to uopšte traži da mi budemo prijatelji? Video sam izjavu kolege Vuka Kostića da "treba staviti Berlinski zid između Srbije i Hrvatske", koja je prošle godine izazvala veliku buru u javnosti. Mislim da ne bi pomogao Berlinski zid, već Kineski! Kineski zid je jedna ozbiljna građevina i ona je štitila Kineze od najezde varvara i drugih naroda koji su hteli da je rasture. Ovde to ne bi prošlo jer su muslimani plaćali katolicima da šibaju po pravoslavnim položajima, Hrvati su plaćali pravoslavcima da bombarduju i granatiraju muslimane oko Zavidovića i tako dalje - jasan je glumac.

Slobodan Ćustić rođen je u selu Osinja u Republici Srpskoj gde je i odrastao. Sa majkom se preselio u Srbiju kada je imao šest i po godina. Osnovnu školu završio je u Novoj Pazovi, a srednju u Beogradu gde kasnije upisuje i Fakultet dramskih umetnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija