• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/A.S.

16.08.2024

14:30

"Kad nas više ne bude, živeće Giga, Šurda, Malina, Aranđel, Riska..." Ovako je Siniša Pavić govorio o svojim serijama i glumcima

Informer

Kultura

"Kad nas više ne bude, živeće Giga, Šurda, Malina, Aranđel, Riska..." Ovako je Siniša Pavić govorio o svojim serijama i glumcima

Podeli vest

Pavić nikada nije krio koliko je ponosan na svaki scenario koji je napisao, ali i na glumce koji su vrhunski izneli svoje uloge.

Legendarni scenarista Siniša Pavić, preminuo je u 92. godini u svom domu u Vlasotincu.

Njegov sin, Vladimir je za Informer potvrdio vest o smrti oca, a kako nam je rekao, Siniša je preminuo u snu

Foto: printscreen

 

U jednoj životnoj ispovesti Pavić se osvrnuo na svoje uspehe, karijere glumaca i tom prilikom istakao da će čuveni likovi iz popularnih serija živeti i nakon njegove smrti.

- Od preko stotinu glumaca koji su igrali u mojim tekstovima samo sam sa nekima imao bliži, prijateljski odnos. I baš oni, meni najbliži, otišli su iznenada i u punoj snazi: Radmila Savićević, Danilo Lazović i Milenko Zablaćanski. Bili su prebogati vrlinama i kao glumci i kao ljudi. Bili su nekonvencionalni, ličnosti od formata, potpuno izvan onoga što tako ruži našu kulturnu scenu - rekao je Pavić i dodao:

Foto: Informer

 

- Gotovo sve moje serije ušle su u kolektivno pamćenje gledalaca. I to ne samo jedne generacije. Kao da je taj izmaštani svet stvarno postojao. Mi smo ga stvorili. Ne ja sam. Stvorili smo ga svi zajedno. Pre nas to nije postojalo. Možda će ostati da postoji posle nas. Kad nas više ne bude, živeće Ema Popadić i njen Giga, Šurda i Vesna, Neša i Peša, Tintoreto i Malina, Aranđel i Riska... I deda Trajko sa svojim zakopanim blagom.

Foto: Tanjug

 

Pavić je tada govorio i o pisanju za televiziju, te je pričao da je njegova supruga Ljiljana najzaslužnija za to.

- Ljiljana je najzaslužnija ili najviše kriva, što sam počeo da pišem za televiziju. Mislio sam da ću pisati isključivo knjige. Da li je trebalo raditi za televiziju ili ne, da li sam pogrešio? Da sam pisao knjige, ne bih napisao ovoliko. Da li bi od toga nešto ostalo, veliko je pitanje. Mislim da je televizija u meni našla svog pisca, da sam ja našao svoj medij, da smo se mi srećno našli, da to nije bio neki brak iz ljubavi, ali je ispao dobro. Deca su nam ispala dobro. A to je ipak najvažnije - govorio je on svojevremeno za "Kurir".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija